Home » Rimfrost – Rimfrost

Rimfrost – Rimfrost

door Filip van der Linden
113 views 2 minuten leestijd

Rimfrost-CoverBlackmetal zonder oogkleppen
Rimfrost is een trio uit Zweden dat zijn blackmetal sinds 2002 kruidt met flinke scheuten death en soms zelfs thrash. Dat maakt dat hun recentste worp best wel toegankelijk is voor de gemiddelde metalfan. Fans van bv. Kvelertak zullen hier misschien wel voor te vinden zijn.
Het derde album van Rimfrost werd Rimfrost gedoopt en is de opvolger van het in 2009 bij Seasons of Mist verschenen Veraldar Nagli. De band van zanger/gitarist Hravn Decmiester en drummer Throllv Väeshiin heeft op dit derde album een nieuwe bassist en een nieuw label, het Nederlandse Non Serviam Records.
Opener As The Silver Curtain Closes maakt meteen duidelijk waar de band voor staat: iets meer dan acht minuten blackmetal met toch voldoende afwisseling, een paar momenten om eens gewoon op te headbangen  en zelfs een sferisch synthesizer-stukje en een akoetsisch gitaartje op het einde. Een fraai werkstukje dat meteen de krijtlijnen uitzet voor de volgende nummers. Saga North gaat dan weer meer richting melodieuze blackmetal en heeft een knappe finale. Beyond the Mountains of Rime krijgt een flinke scheut thrash en Dark Prophecies is dan weer meer pure blackmetal. Ragnarök begint als een klassieke brok paganmetal, maar wordt halfweg omgebogen door er een pak blastbeats aan toe te voegen. Zo gaat het bij zowat elk nummer op Rimfrost; de luisteraar krijgt niet de kans om de aandacht te laten verslappen, ook al duurt een song vier, zes of negen minuten, zoals bij afsluiter Frostlaid Skies. Blackmetal-puristen zullen misschien huiveren bij zoveel uitstapjes naar death en thrash, maar metalfans zonder oogkleppen zullen hier zeker hun gading vinden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00