Home » Rock Goddess – It's More Than Rock And Roll

Rock Goddess – It's More Than Rock And Roll

door Edwin Knip
313 views 1 minuten leestijd

Na een stilte van dertig jaar is er eindelijk nieuw materiaal van deze drie Britse ladies of rock.
Bassiste Tracey Lamb, drumster Julie Turner en gitariste/zangeres Jody Turner laten horen dat ze nog steeds mee kunnen doen in de rock metal scene. Deze EP bevat drie nieuwe nummers en moet zeker niet gezien worden als een vervolg op de muziek uit lang vervlogen tijden. Nee, met deze drie nummers willen de dames bewijzen dat ze nog steeds volop mee kunnen draaien in de hedendaagse metal scene. De composities zijn van de hand van Jody Turner, die ook de productie op zich nam.
It’s More Than Rock And Roll is een lekker, jaren tachtig georiënteerde rock nummer. Een lekkere ronkende gitaar, doffe klappen van de drums en een solide baspartij. Het nummer heeft een eenvoudig maar pakkend refrein, een goede keus als openingsnummer dus. Het tweede nummer Back Off begint met een lekkere rauwe gitaar riff. De stem van Turner doet nog steeds wat er van verwacht wordt, er is geen spoor van slijtage. Dit nummer is iets meer rock dan het nummer er voor. De EP sluit af met We’re All Metal, een soort hymne. Het nummer is een soort vraag en antwoord spel. Licht agressief wordt de tekst half gezongen, half gesproken om dan regelmatig te antwoorden met We’re All Metal.
De band bewijst met deze drie nummers inderdaad dat ze nog steeds weet hoe je een goed product neerzet. Hier hoor je geen vergane glorie, integendeel, de band is herrezen en speelt als vanouds!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00