Home » ROCK WERCHTER – voorbeschouwing

ROCK WERCHTER – voorbeschouwing

door Rob Jacquet
425 views 3 minuten leestijd

werchterposter_bewerkt-1Wat in 1975 begon als een rock & blues festival is uitgelopen tot een toonaangevend internationaal Popfestival. We hebben het over Rockwerchter dat jaarlijks plaatsvindt in de laatste week van juni/ juli. Was het eerst een dubbelfestival Tornhout-Werchter, sinds 1999 is het gewoon Rock Werchter. Het festival is meerdere malen bekroond met de ILMC Arthur Award voor “beste festival”.
In deze 41ste editie (van donderdag 30 juni tot en met zondag 4 juli) wederom een paar grote namen waar Paul McCartney (donderdag), Rammstein (vrijdag), Red Hot Chili Peppers (zaterdag) en Florence and the Machine (zondag) de uitschieters zijn zonder andere grote namen tekort te doen.
Het begint de donderdag direct al met een line up waarvan Paul McCartney uiteraard de grote uitschieter is. Maar ook artiesten als Ellie Goulding, het sympathieke buurmeisje uit Engeland die met “Love Me Like Me Do” tot nu toe haar grootste hit scoorde, Jake Bugg die altijd blijft hangen in de jaren ’60 en de Kaisers Chiefs die ook al in 2006 op Werchter stonden. Nog een tip voor de donderdag? Gutterdämmerung, een stomme film die als een rockopera opgevoerd gaat worden. Afsluiter is Disclosure. Dansbare muziek van de broers Guy en Howard Lauwrence.
Topamusement op de vrijdag met wederom een line up dat er wezen mag. De Jazzy-tintjes van Parov Stelar die met zijn combinatie van house met een vleugje swing uit de jaren van Glenn Miller en Duke Ellington geheid the Barn zal laten swingen en Richard Hawley, de Frank Sinatra van Sheffield, eveneens in the Barn. The Offspring, waar eigenlijk weinig aan toegevoegd aan hoeft te worden en natuurlijk de tanzmetall van Rammstein als afsluiter.
De zaterdag sluit af met the Red Hot Chili Peppers en Editors op de mainstage waar in de middag ook onze Nederlandse trots Kensington optreed. Dat verlegen meisjes ver kunnen komen bewijst Alessia Cara die via het You Tube-kanaal ver gekomen is ’s avonds op Klub C optreedt.
Let ook eens op Mura Masa met zijn electronic music en the Struts met hun sprankelende rockshow. En hou je hip hop met een beetje Jazz? BADBADNOTGOOD op Klub C.
Zondag is het al weer de laatste dag. Maar niet zonder kennis gemaakt te hebben met Låpsley met haar soulpop. Niet uit Scandinavië zoals de naam zou denken maar gewoon uit de buurt van Liverpool. Dat is wel Aurora (Aksnes), de lieve dame uit het Noorse Bergen die met haar liedjes en wat verlegen verschijning veel sympathie bij het publiek weet te creëren. Interessant is Elle King met haar country and bluesgrass muziek die met haar nummer “Ex’s and Oh’s” genomineerd werd door twee Grammy Awards. Lianne La Havas, Iggy Pop, James Bay en natuurlijk de afsluiter met Florence and the Machine hoeven geen nadere kennismaking. O ja, we waren begonnen met Scandinavië. Loop dan ook even langs bij Alice and the Roof ‘smiddag in the Barn. Betoverde muziek uit Bergen.
http://www.rockwerchter.be/en
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00