Home » Ruben Hoeke Band – Sonic revolver

Ruben Hoeke Band – Sonic revolver

door Arjen de Graaf
408 views 2 minuten leestijd

ruben-hoeke-band-sonic-revolver-940x849Na prima albums als Coexist (2010) en Loaded (2013) gaat de Ruben Hoeke Band op Sonic Revolver nog een stapje verder. De groep rockt er in de nieuwe samenstelling nog steviger op los en de songs zijn stuk voor stuk geweldig waarbij het sublieme gitaarspel van Hoeke centraal staat.
Met Lucas Pruim op zang, bassist Paul Brandsen en broer Eric achter de drums lijkt Ruben Hoeke de ideale basis gevonden te hebben want de groep klinkt beter dan ooit. Het donkere stemgeluid van Pruim past prima bij de heavy sound van het album maar ook op de rustige momenten zingt hij overtuigend. Sonic revolver gaat voortvarend van start met een stampende uitvoerig van That’s the boogie, een nummer uit de jaren zeventig van de Rob Hoeke Rhythm & Blues Group. Een perfect moment om te laten horen van wie de broertjes Hoeke hun muzikale genen hebben gekregen en een mooie ode aan deze legendarische boogie woogie pianist.
Ook in songs als Liar, liar (panties on fire), Hour-e-cow, Fresh from the mother en het heerlijk stuwende Cyanide fire gaan de heren stevig tekeer met als basis het geweldige gitaarwerk van Hoeke. Iedere noot is raak en hij speelt alles met enorm veel gevoel maar wel altijd in dienst van het nummer. Niet voor niets werd hij in 2014 door lezers van het toonaangevende blad “De Gitarist” uitgeroepen tot “Beste blues-rock gitarist van de Benelux”. Gitaristen van het niveau Hoeke zijn schaars in Nederland.
Het bluesy Proof the monsters is eveneens niet te versmaden. Toch zijn de songs waarin de groep wat gas terugneemt de hoogtepunten van de plaat. Zoals het prachtige A naked phrase waarin zowel Pruim als Hoeke excelleren. Maar vooral het hartverscheurende Live today is van grote klasse. Pruim zingt het met zoveel gevoel en emotie dat je wel een ijskonijn moet zijn om er niet door geraakt te worden. De gitaarsolo van Hoeke gaat werkelijk door merg en been. Alles klopt gewoon aan dit nummer. Het afsluitende Time is ook al zo mooi maar duurt met amper twee minuten veel te kort.
Sonic revolver is een van de beste albums van 2016 tot nu toe. Voor liefhebbers van energieke bluesrock en goed gitaarwerk is deze plaat verplichte kost.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00