Home » RUV – R

RUV – R

door Edwin Knip
94 views 2 minuten leestijd

Onvervalste hedendaagse blues rock zonder grenzen.
Het officiële debuut van de drie heren van RUV is een zes nummers tellende EP. Na een sterk live debuut op Ribs&Blues in 2016, speelde de band als voorprogramma voor onder andere Ten Years After en Vandenberg’s Moonkings. En nu is het dan eindelijk zover, de band laat in zes uitstekende nummers horen waar ze toe in staat is. Het album begint nog wat aftastend met Eye Of The Storm, gevolgd door het wat stevigere Constructive Demolition. Dit laatste nummer ging de EP voor middels een fraaie videoclip, te bewonderen op YouTube.
Geinspireerd door Gary Moore, Nirvana en Led Zeppelin speelt de band onverdroten voort, en de invloeden zijn af en toe duidelijk herkenbaar. Na het gitaargeweld in Constructive Demolition is het tijd om heerlijk onderuit te zakken bij het lome bluesnummer Antidote. Heerlijk slepoend gitaarspel neemt je mee op een zeven minuten durende reis, die ook best twee keer zo lang had mogen duren. De band laat horen dat er naast het iets ruigere werk ook plaats is voor wat bezinning.
Devil In Me gaat over die ene nacht met dat oh zo brave meisje, dat toch niet zo braaf schijnt te zijn. Nog één nacht voordat ze op zoek kan naar de ware, één nacht om de remmen los te gooien. De intro is lekker en doet heel even denken aan Led Zeppelin van weleer, jawel, daar is de vergelijking. Het is een lekker uptempo nummer met fel gitaarspel en solide bas- en drumwerk. Het prijsnummer op deze EP is zonder twijfel Endless Summer. Een eerste kus in het graanveld zorgt voor veelkleurige vlinders in de buik, de zomer lijkt eindeloos te duren. Wederom is het een lekker traag blues nummer, met niet meer dan de noodzakelijke muzikale omlijsting. Ook hier valt op hoe sterk de nummers gecomponeerd zijn, het nummer duurt ruim acht minuten en er is werkelijk nergens enig spoor van verval of automatisme. Zes sterke nummers op een uitstekend debuut, zo geef je als band een echt visitekaartje af.
Ook live staat de band garant voor een strakke, enerverende show. Mocht er nog enige twijfel zijn, dan is het tijd om die op zij te schuiven. Ga RUV live zien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00