Home » Sanguine – Black Sheep

Sanguine – Black Sheep

door Maurice van der Zalm
128 views 2 minuten leestijd

Sanguine - Black sheep album coverHet Engelse Sanguine heeft de thuisbasis in zuidwest-Engeland. Een plaats waar Romeinse ruïnes, een eeuwenoude kathedraal en de legende van Arthur het décor voor een prachtige vakantie. Je verwacht hier dan ook niet meteen een female fronted band die nogal afwijkend is van wat we gewend zijn. Het stemgeluid van Tarin werd dan ook gauw opgepikt door niemand minder dan Mikee Goodman (SikTh) en speelde ze een rol in zijn project Primal Rock Rebellion (samen met Adrian Smith).
In 2013 kwam de band in contact met onder meer ex-gitarist van In Flames, Jesper Strömblad. Het laatste album Black Sheep werd dan ook in Zweden opgenomen. Jesper schreef mee aan het nummer Empty, dat zwaar metalgeoriënteerd is en waarin zangeres Tarin Kerrey haar brede scala aan zangtechnieken tentoon stelt en binnen het nummer een krachtig duo vormt met het stemgeluid van guitarist Nick Magee. Tevens is hij verantwoordelijk voor de gitaarsolo in de prachtige ballad Breathe Out. Een nummer waarin Tarin als een engel zingt met een krachtig timbre. Een nummer dat daarmee in schril contrast staat met het titelnummer Black Sheep en het allesvernietigende Social Decay waarin Tarin zich even helemaal mag laten gaan in een stevige muzikale entourage. Een entourage die de archeologische elementen uit de Engelse kustomgeving op zijn (eeuwenoude) grondvesten laat schudden. Het meest heftige nummer op het album. Het grotere (rock)publiek zou zich aangetrokken kunnen worden door nummers als Pretty Girl, Breaking Out en Save Me. Het album laat daarmee diverse facetten van de rock langskomen. De productie is helaas soms wat aan de iele kant wat de heftigheid van de muziek niet ten goede komt en dat is jammer. Daarbij is de afsluiter Whole World een niemendalletje waarin Tarin niet het beste van zich laat horen.
De stijlen op het album zijn echter zo omvattend dat het over de hele linie een prima plaat is geworden die bij menig music-awards in nagenoeg alle categorieën wel genomineerd zou kunnen worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00