Home » Satellite Stories – Vagabonds

Satellite Stories – Vagabonds

door Maurice van der Zalm
118 views 1 minuten leestijd

cover satellite stories VagabondsBij Rockportaal is de meeste muziek die vanuit Finland ons land bereikt nogal donker en zwaar van aard. Satellite Stories laat horen dat het ook anders kan. De groep die in 2008 werd opgericht debuteerde in 2012 met het album Phrases To Break The Ice en speelt indie-rock. Voor het derde album Vagabonds werkten ze samen met producer Simon Barnicott (onder meer Arctic Monkeys, Kasabian).
Openings- en titelnummer Vagabonds laat meteen horen wat we mogen verwachten van Satellite Stories. Dansbare, frisse en vooral ‘catchy’ nummers. En terwijl we het voorjaar naderen, begint het festivalbloed juist door Vagabonds al wat harder te stromen. Zeker met nummers als When Love Became en Painted Arms. Laatsgenoemd nummer zorgt door de afwisseling van ingetogen stukken en de meer temporefreinen voor een bombastische uitlaatkleppen. Tentschudder The Trap spant helemaal de kroon. Juist door het gebruik van een swingend blazersgeluid moet het dak eraf gaan. Daarnaast zou de band commercieel hoge ogen kunnen gaan gooien met de single Heartbeat, Campus en het prettig lopende Round And Round. With You is de serieuze snaar van de band en sluit het album waardig en in stijl af.
Begin maart staat de band op diverse podia in Nederland. Het zou me niets verbazen wanneer we deze zomer nog meer van deze band zullen horen, want hun uiterst luchtige (indie)popliedjes zijn aanstekelijk en zorgen ervoor dat menigeen niet stil kan blijven staan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00