Home » Scatterface – 2020

Scatterface – 2020

door Edwin Knip
130 views 2 minuten leestijd

Alternatieve electropop met een vleugje gothic rock afkomstig uit Duitsland.
Grote man achter Scatterface is Chris Techritz van de Duitse industrial en metalband Fudge. Deze band werd al in 2012 opgericht, maar heeft tot nu één album uitgebracht. In 2020 kwam Dust To Come op de markt. Techritz heeft zich door een groot aantal artiesten van over de hele wereld bij laten staan. De muzikanten op het album zijn Techritz zelf, gitarist Alex Hamilton uit Canada en stemactrice Delia Tamasanu uit Roemenië. Voor het artwork in het boekje zijn artiesten uit Indonesië, Engeland, Rusland, Venezuela en Bangladesh ingehuurd.
Techritz is al sinds 2001 bezig met muziek. Op de leeftijd van zestien jaar maakte hij zijn eerste nummers al. De intentie was om nu-metal in navolging van KoRn te spelen. In =fudge= bespeelt hij de toetsen en is hij de zanger. Zijn debuut 2020 combineert verschillende stijlen muziek, genres en thema’s waardoor er een interessante muzikale reis ontstaat. Het openingsnummer Sc4tterf4ce is een mix van industrial en electro, het lijkt een beetje op Depeche Mode meets Laibach. Er zit een kinderstem in die we nog regelmatig terug zullen horen verderop op het album.
State Of Change is een heel ander nummer, vrouwelijke vocalen en een hoofdrol voor de piano begeleiding. NULL is daarna een optempo rock nummer en zo wordt de luisteraar van links naar rechts gegooid. Met Symptoms gaan we weer richting de electro en weet Techritz te boeien. Vooral doordat je als luisteraar niet weet wat je bij het volgende nieuwe nummer kunt verwachten. Techritz gebruikt een breed spectrum invloeden, van Beethoven tot Nine Inch Nails.
Snowflake is één van de mooiste nummers van het album, mooie intieme vrouwelijke zang met een rustige begeleiding. Het wordt gevolgd door het wat experimenteel aandoende Apocalypse. Het hele album duurt langer dan een uur en is het beluisteren zeker waard. Het is een uniek inkijkje in de muzikale variaties in het brein van Techritz, een reis zonder tijd om je te vervelen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00