Home » Scavenger – Backslider/Red Hot

Scavenger – Backslider/Red Hot

door Filip van der Linden
215 views 1 minuten leestijd

Scavenger is een Belgische heavymetalband die in 1985 het legendarische album Battlefields uitbracht. Dat is nog steeds een referentie in oldschool heavy metal.  In 2018 werd de band nieuw leven ingeblazen, met eerst nog twee originele leden, dan nog één en nu met de oud-bandleden die over de schouder meekijken van Scavenger 2.0. Dat meekijken over de schouder zal met veel tevredenheid zijn. Het ‘nieuwe’ Scavenger heeft een single uit die perfect aansluit op de heavy metal van de band uit de jaren ’80. Met nu een zangeres achter de microfoon komt de band uit in de buurt van het beste van Warlock. Of geven we gewoon toe dat ze misschien wel nog beter zijn dan Warlock?
A-kant Backslider is lekker pittig en heeft een stevig tempo. De hoofdrollen zijn voor de twee gitaristen en zangeres Tine. Alles klopt aan dit nummer: puike compositie, meezingbaar refrein, perfecte mix, catchy, knappe solo’s, …. zelfs de outro is ouderwets perfect. Deze track heeft alles wat je vandaag wil verwachten van heavy metal. Red Hot fungeert hier als B-kant, hoewel dat te negatief klinkt. Deze ster schittert slechts een heel klein beetje minder fel dan Backslider. Hier is de heavy metal iets meer ‘elaborate’ en toch nog steeds extreem catchy.
Als deze twee tracks het niveau aangeven van het overige nieuwe materiaal van Scavenger, dan is de opvolger van Battlefields een album om naar uit te kijken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00