Home » Scream Your Name – Face to Face

Scream Your Name – Face to Face

door Maurice van der Zalm
170 views 2 minuten leestijd

cover Scream-Your-Name_face_to_faceMetalcore uit Zwitserland met een Amerikaans sausje. Dat is misschien wel de goede omschrijving voor Scream Your Name die met Face To Face onder de vleugels van Deepdive Records hun tweede cd op de markt brengen.
De Zwitserse metalcorebeleving begint al met openingsnummer In Reverse. De melodie ligt goed in het gehoor, klinkt behoorlijk mainstream, maar ragt er met een flinke riff, rock and growl en dito energie behoorlijk doorheen. Het subtiele technoriedeltje door het nummer geeft het daarbij wat luchtigs. Het daaropvolgende My Game is wat steviger van aard. Enige aanwezige aanknopingspunten met bijvoorbeeld Papa Roach zijn in dit nummer wat verder verwijderd. De melodie in de refreinen blijven echter standaard sterk overeind. Daarna is het op de cd een soort herhaling van zetten. Het nummer Memories is een leuke afwisseling in het geheel omdat het een balladachtige sfeer kent. Wat techno-invloeden zijn aanwezig in Stronger, dat als aanloopje dient voor With Or Without You. Door de lage(re) grunt/zang en tempo krijgt het een wat zwaarder karakter. Het verbaast echter niet allemaal meer, zodat het wat oppervlakkig dreigt te worden. Hoewel (Un)Expected Ending fris en zwaar start, krijgt het nummer echter de inmiddels bekende Expected Wending.
Alle metalcore-invloeden zijn op Face To Face van toepassing, maar het mist Scream Your Name gewoon aan wat herkenbaar ‘smoelwerk’. De humor van Eskimo Callboy, de energie van Magoa of het herkenbare geluid van We Butter The Bread With Butter zijn slechts op een gemiddeld niveau aanwezig en dat is best jammer, want Face To Face is helemaal niet slecht. Het is gewoon allemaal erg voorzichtig en uiterst Zwitsers precies.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00