Home » Set Your Goals – Burning At Both Ends

Set Your Goals – Burning At Both Ends

door marvin@rockportaal.nl
118 views 2 minuten leestijd

Het lijkt alsof ze nooit weg zijn geweest sinds het uitbrengen van hun vorige album This Will Be The Death Of Us. Hun tourschema staat bomvol optredens die zich overigens veelal in thuisland Amerika afspelen. Toch heeft het vanuit de San Francisco Bay Are operende Set Your Goals tijd gevonden om hun derde album uit te brengen. Burning At Both Ends is melodieuzer dan de voorgangers en klinkt ook een stuk volwassener.
Het leuke van dit soort (pop)punkbands is dat ze precies doen wat je verwacht. Of in dit geval net eventjes iets beter dan de voorgaande albums. De band trapt af met de catchy opener ‘Cure For Apathy’ en zet daarmee gelijk de toon van het album. Set Your Goals blinkt uit in pakkende melodietjes en aanstekelijke zangpartijen. Ook is het duidelijk te horen dat ze gegroeid zijn als een band. Vooral de teksten zijn beter geworden. Bij veel soortgenoten gaan de teksten veelal over feesten, Set Your Goals legt de lat hoger en zingt over onderwerpen die enigszins wat dieper gaan dan dat.
Het vermelden waard is het nummer ‘Product Of The Eighties’. Hiermee laten ze zien dat ze het genre uitstekend beheersen zonder zichzelf te serieus te nemen. Een leuke flashback voor diegenen die in die jaren opgegroeid zijn. De jongere luisteraars zullen zich misschien achter de oren krabben waar het over gaat maar leve het internet waar ze het op kunnen zoeken. ‘Illuminated Youth’ en ‘Trenches’  hebben wellicht iets zwaardere elementen in zich dan we gewend zijn, door de herkenbare stijl en de vocalen passen ook deze nummers prima op de plaat.
Set Your Goals laat met ‘Burning At Both Ends’ zien waarom ze één van de beste bands zijn in het poppunkgenre. Toegegeven, ingewikkeld klinkt het allemaal niet maar who cares? Met deze plaat zijn we klaar voor de zomer!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00