Home » Seventh Dimension speelt A Change Of Seasons

Seventh Dimension speelt A Change Of Seasons

door Maurice van der Zalm
449 views 1 minuten leestijd

In 2018 kreeg ik het album The Corrupted Lullaby van het Zweedse Seventh Dimension in handen. Het bleek een muzikaal pareltje te zijn die het zelfs tot mijn top 10 van het jaar haalde. 
Ondertussen is de band in de studio om te werken aan het vierde album maar in de tussentijd hebben ze even de tijd genomen om een soort van eerbetoon aan Dream Theater te maken door het 23-minuten durende A Change Of Seasons te ‘coveren’. Voor Seventh Dimension is Dream Theater altijd een belangrijke invloed geweest en A Change Of Seasons is vooral van gitarist en songschrijver Luca Delle Fave het favoriete nummer aller tijden. Juist deze compositie heeft ervoor gezorgd dat hij als 16 jarige jongen de progressieve muziek wist te ontdekken.
Omdat enige wijzigingen in een ‘perfecte’ compositie afbreuk zouden doen aan het geheel, heeft Seventh Dimension zich dicht bij het origineel gehouden. Het hele idee van het opnemen van A Change Of Seasons is niet meer dan een geste naar Dream Theater om zo aan te geven hoe ze allemaal van dit meesterwerk genieten. Ervaar hetzelf met de video.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00