Home » Shakra – High Noon

Shakra – High Noon

door Eric van den Bosch
152 views 2 minuten leestijd

Shakra - High Noon coverZwitserse rockbands zijn doorgaans van de prettig voortdreunende riffs. Zou dat zijn omdat het geluid dan zo lekker weerkaatst tussen de bergtoppen?
Ga maar na, bands als Krokus en Gotthard draaien daarmee al decennia mee, net onder de Europese top, maar door hun aanstekelijke pretrock welkome festivalacts. Shakra is iets minder lang actief, maar is met vergelijkbare rock toch ook al aan het tiende album toe. Op dit album, High Noon, is de terugkeer van zanger Mark Fox te noteren, nadat hij zeven jaar geleden opstapte. Zijn stem heeft een licht-hese klank zoals we die ook wel kennen van Robin McAuley (Michael Schenker, Survivor) en met opener “Hello” (ongetwijfeld ook voor de optredens in de komende jaren) wordt de toon gezet voor het album: vooral mid-tempo, catchy deuntjes met nóg catchyer refreinen. Shakra is eigenlijk poprock met een productie die meer naar echte hardrock riekt. De happy-go-lucky-kant van The Scorpions, zoiets.
Maar dat is dan ook iets waar ze wèl erg goed in zijn. Het graaft allemaal niet reuze diep, maar bij elke track zit je er zo in en brul je het refrein al snel mee. Zulke nummers schrijven is óók een kwaliteit. Juist omdat in de productie voor een lekker heavy sausje is gekozen en er steevast vlotte solo’s te noteren zijn is High Noon een album dat vermakelijk en lekker is, zonder dat de muziekwereld er van op zijn grondvesten zal schudden. Een feestelijk liveoptreden zal met dit materiaal echter niet zo heel lastig zijn. Titels als “Hello”, “Raise Your Hands” en “Wild And Hungry” zijn rijp voor publieksparticipatie. Voor een nieuw aanstekermomentje is ook gezorgd. Dat heet op dit album “Life’s What You Need”.
High Noon is “no experiments, just the essentials” volgens de band. Klopt. Pretrock binnen de lijntjes, maar wel precies goed gedaan.
[youtube id=”6WhxpzkxW-I”]
Shakra website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00