Home » Shoulders Of Giants – At Wits' End

Shoulders Of Giants – At Wits' End

door Maurice van der Zalm
109 views 2 minuten leestijd

cover shouldes of giants at wits endAlternatieve rock uit Tilburg die prettige pop(rock)liedjes weet te schrijven. Zo zou ik Shoulders Of Giants willen omschrijven. Vier heren die er zin in hebben, die gretig zijn en die zichzelf lekker promoten. Die spirit en gedrevenheid zie ik graag. Na de eerder release van twee EP’s en de nodige optredens achter de rug, is het nu tijd voor een volledig debuutalbum. Elf nummers waarbij invloeden van Tool, Biffy Clyro en Pearl Jam (volgens de eigen website) leidraad waren voor het schrijven van deze nummers.
Zelf hoor ik in Won’t Go Down een geluid terug dat ik bij de Foo Fighters ook herken. Zo’n heerlijk raggende gitaar in de stevige tussenstukken. De gitaar is over de hele linie trouwens een belangrijke factor in het geluid van deze Tilburgse band. Als ritme-instrument, maar zeker ook in de gitaarsolo’s zoals in Over My Dead Body. Over My Dead Body is trouwens wel kenmerkend voor het album. De combinatie van rustige en stevige stukken klinkt goed en zorgt voor een bepaalde dimensie in de nummers waardoor je als luisteraar geboeid blijft luisteren. Ook in Spiral, het poppy Walk It Off en Come Undone word je regelmatig even op het verkeerde been gezet door een verrassende wending; juist op de momenten dat je het nummer lijkt te doorgronden. In Walk It Off  wordt deze wending gebruikt om een flinke gitaarmuur op te bouwen en er stevig tegenaan te gaan. Helaas is de band me halverwege het album wel even kwijt. At Wits’ End, Limits Of Love en Solace vallen mij bij in de categorie ‘kabbelnummertjes’ en daar zit ik na het stevige begin van het album even niet op te wachten. Daarbij is de zang in opener Blessing In Disguise in de refreinen niet even lekker om aan te horen. Iets dat later op het album trouwens niet meer van toepassing is. Aan het slot van het album is het in Undertow even instrumentaal genieten. En dat is toch wel weer een dik pluspunt omdat instrumentale nummers toch moeilijk zijn in een ‘vluchtige’ maatschappij. Undertow is fraai opgebouwd en blijft van begin tot eind boeien.
12 november lanceert Shoulders Of Giants dit debuut in 013 en zijn daarna nog elders te zien in Nederland.
[youtube id=”FfO9IvLT4F0″ align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=FfO9IvLT4F0″]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00