Home » Silent Flag – Enter The Batcave

Silent Flag – Enter The Batcave

door Filip van der Linden
205 views 1 minuten leestijd

Dirk Vreys kennen we van A Slice Of Life, Zombikini en tributeband The obsCURE. Daar kon nog wel een projectje bij en dat is Silent Flag. Onder die naam zal Dirk Vreys tracks uitbrengen die hij in samenwerking met collega-muzikanten creëert.
 
De eerste track van Silent Flag is Enter The Batcave. De titel geeft al weg dat dit nummer in het spoor zit van de new wave en postpunk. Het werd al enkele jaren geleden geschreven, onder de naam So What? (met Yannick Rault) en verscheen in een heel beperkte oplage op het Spaanse verzamelalbum Aleatory Chaos (vinyl). Het werd in verschillende dj-sets opgenomen, maar nooit eerder digitaal verspreid.
 
De geremasterde versie van Enter The Batcave is een uptempo, dansbaar synthwave-nummer met donkere en licht-dreigende vocalen. De basis-beat is koud en mechanisch: heel oldschool-coldwave. Zo doet de single-edit mij wat denken aan het eerste werk van Signal Aout 42 en Clan Of Xymox. Behalve de originele remaster is er ook een long edit, een Enzo Kreft-, Controversial-, Jupiter- en Juno Noel 90’s Trance-remix. Vooral de Enzo Kreft-remix is bijzonder geslaagd.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00