Home » Sjock 2016 maakt headliners bekend!

Sjock 2016 maakt headliners bekend!

door Harm Lourenssen
107 views 3 minuten leestijd

Nog niet zolang geleden kon de organisatie van Sjock hun programma reeds stevig aanvullen, maar nu maken ze ook sommige headliners bekend voor het oudste alternatieve festival van België. Volgende bands worden toegevoegd aan de 41 ste editie van Sjock in Gierle: Flogging Molly (US), Danko Jones (Can), The Offenders (It/Ger), The Polecats (UK), Miss Lily Moe (Ger) ,The Drugstore Cowboys (UK), The Buckshots (Gierle)
Sjock is al sinds jaar en dag een initiatief van de vrijwilligers van Jeugdhuis ‘t Hoekske. In al die jaren tijd is het evenement uitgegroeid tot een uniek festival, waar Rock met de grote R centraal staat. Sjock scheidt zich af van de mainstream-waanzin en kiest bewust voor rock & roll in de originele betekenis van het begrip.
De 41ste editie gaat door op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli op de vertrouwde locatie op de Poeyelhei in Gierle. Nieuwe namen De dagen worden langer, de vogels komen teruggevlogen,… de lente is in zicht! De zomer komt er hopelijk ook in sneltempo aan… Tijd dus om wakker te worden uit de winterslaap. De sjock organisatie is reeds wakker en komt met volgende nieuwe namen aangevlogen.
Flogging Molly
De Amerikaanse band Flogging Molly sluit op zondag 10 juli de 41e editie van Sjock festival af. Hun muziek is moeilijk onder te brengen in één bepaald genre. Ze mengen Punk muziek vlotjes met Keltische instrumenten accordion, Mandoline en Viool. Er is geen betere manier om een weekend feestelijk af te sluiten dan met deze aanstekelijke punkfolkband
Danko Jones
Dat Danko Jones een straffe live reputatie heeft konden we op menig festival reeds aanschouwen. Dit jaar zal hij voor de 2de keer het Sjock podium onveilig maken met zijn eigen unieke stijl en interpretatie van wat rock & roll moet betekenen.
The Polecats
Afkomstig uit Noord-Londen draaien ze al mee sinds eind jaren 70. Begin jaren80 hadden ze succes in de “UK Charts” met rockabilly covers van I’m only Dancing van David Bowie enJeepster van TRex. Belangrijk is ook dat The polecats op Sjock zullen aantreden in hun originele bezetting.
The Offenders
Deze Duits- Italiaanse ska rockers combineren 2 tone-off beat met 77-punk, mod revival en streetsoul. Feestje verzekerd!
Miss Lily Moe
In 2014 speelde ze al eens op sjock als gastzangeres bij Nico Duportal’s optreden, maar deze keer komt ze met haar eigen band. Kom kennis maken met deze fantastische dame en haar hot shakin’ female R&B!
The Drugstore Cowboys
Deze band, afkomstig uit Leicester (UK), komen bewijzen dat er meer is dan een goede voetbalploeg. Ze spelen aanstekelijke smokin’ country roadhouse rockabilly, en wie dit niet veel zegt, moet beslist zelf een kijkje gaan nemen in The Titty Twister tent op sjock!
The Buckshots
Sjock programmeert al jaar en dag ook groepen dicht uit de buurt. Dit jaar is het de beurt aan The Buckshots. Geboren en getogen in Gierle brengen zij een mix van hillbilly, rockabilly, country and rhythm and blues.
Finale EK
Net als in 2014 voorziet de organisatie op zondag een groot scherm voor de uitzending van de finale van het EK voetbal.
Wintersjock
Om reeds warm te draaien is er nu zaterdag 5 maart Wintersjock. De waanzinnige band Daddy Longs Legs (US) komt afgezakt naar de jeugdclub in Gierle. Support zijn The Glücks en The Goon Mat & Lord Benardo.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00