Home » Skiltron – Legacy Of Blood

Skiltron – Legacy Of Blood

door Edwin Knip
117 views 1 minuten leestijd

skiltron_coverArgentijnse folk metal, opzwepend en melancholiek.
Het Argentijnse vijftal, bestaande uit zanger Martin McManus, zanger/gitarist Emilio Souto, bassist Ignacio Lopez, drummer Matias Pena en doedelzakspeler Pereg Ar Bagol komen met hun vijfde album, bestaande uit een mix van snoeiharde metal, klassieke folk en stevige rock. Snelle riffs en een continue terugkerende doedelzak vormen het hoofdbestand deel van het negen nummers tellende album. Opener Highland Blood is snel en meedogenloos en wordt opgevolgd door het iets minder heftige Hate Of My Life. Dit nummer heeft een pakkend refrein, en hoewel de muzikale begeleiding snel, sneller, snelst voortraast, houdt de zanger de rust en kalmte. De doedelzak doet de rest, het maakt het nummer tot een lekker rocknummer. Het Schotse geluid is één van de kenmerken die de in 2004 in Buenos Aires opgerichte band zo typeert.
Committed To The Call is een hitgevoelig nummer, wederom een sterk refrein en een sterk aanwezige doedelzak. Tussen de refreinen in, is het nummer donker en dreigend. Invloeden van Skyclad en Iron Maiden zijn zeker waarneembaar in de negen composities. Luister maar eens naar de intro van Rise From Any Grave, snel gitaarspel, subtiel het tempo verhogend. De digipack versie heeft negen nummers, het negende nummer is een bonusnummer. Het is een typisch Keltische compositie, mooi en melancholiek sluit I’m Coming Home dit sterke album af.
In september en oktober wordt er uitgebreid getoerd in Europa, er is geen datum voor Nederland, wel zes shows in Duitsland. Dus de liefhebber zal een stukje moeten reizen, maar dat is zeker de moeite waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00