Home » Skindred – Volume (Turn It Up To 12 ! )

Skindred – Volume (Turn It Up To 12 ! )

door Maurice van der Zalm
205 views 3 minuten leestijd

623_Skindred_RGB
Het nieuwe album Volume van Skindred uit Wales, is de opvolger van het in 2014 uitgebrachte Kill The Power. Ondertussen is de band overgestapt naar Napalm Records. Dat heeft (gelukkig) geen invloed gehad op het algemene raga-metal-geluid. Integendeel, Volume is een album dat sterke overeenkomsten met Kill The Power kent. De ondertitel van het album luidt: Turn It Up To 12 ! en dat is voornamelijk aan het begin van het album ook de beste manier om het album te beluisteren. Het album start namelijk ijzersterk waarbij de woorden VIBE en GROOVE rustig in hoofdletters op de voorgevel van Skindred geplaatst mogen worden.
In Under Attack laat vooral gitarist Mikey Demus horen dat zijn instrument bepalend kan zijn in goede riffs die natuurlijk ondersteund worden door de ritmesectie (Daniel Pugsley en Arya Goggin). Onmiskenbaar in deze heftige metal met technoinvloeden is het karkateristieke stemgeluid van Benji Webbe. Het titelnummer Volume dat daarop volgt, is van hetzelfde laken een pak. De metalriff wordt al gauw ingewisseld in een regga-achtig ritme, maar dat laat Mikey niet zomaar gebeuren. Zijn scheurijzer laat gedurende het nummer goed van zich spreken. Het nummer heeft gegarandeerd hitpotentie door een makkelijk volgbaar refrein. Ook Hit The Ground en Shut Ya Mouth worden beter naarmate je het volume omhoog brengt. Shut Ya Mouth heeft één nadeel en dat is de eindgroove. Die is vrij snel en plotseling afgelopen terwijl ik die nog wel minute zou kunnen horen. Het tussenstuk I is de ommzwaai naar meer rock georiënterde nummers. The Healing en Sound the Siren zijn overladen met reggae-invloeden binnen het rock/metalkarakter. Saying It Now sluit dit blokje af. Deze compositie is vrij rustig van aard en Benji is een kruising tussen John Hiatt en Seal met zijn eigen basis eronder. Straight Jacket ligt tussen II en III. Beetje stoeremannenpraat met ‘Hey You M*therF*cker’ waarbij de invloeden uit de r & b wat naar voren komen. Na III komen No Justice, Stand Up (For Your Rights) en de rustige afsluiter Three Words.
En dan is het net als bij Kill The Power het einde van het album dat niet mijn voorkeur geniet. Het venijn zit ‘m echt in het begin. Volume begint namelijk helemaal naar mijn smaak en de reggae-dubstep invloeden liggen goed vervlochten in het complete geluid. Een compleet geluid data aan het eind van het album wat minder sterk naar voren komt. Niettemin is driekwart van het album het beluisteren zeker waard. Skindred blijft met de eigen karakteristieke sound een geweldige band en die paar nummers die wat minder zijn, slaan we gewoon soms over. Zoveel zijn er ook weer niet. Skindred mag van mij zeker blijven naar aanleiding van dit album..
[youtube id=”dkJuB656AVc” align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=dkJuB656AVc”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00