Home » Slash ft. Myles Kennedy & the Conspirators brengen nieuwe single-video uit

Slash ft. Myles Kennedy & the Conspirators brengen nieuwe single-video uit

door Maurice van der Zalm
770 views 2 minuten leestijd

Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators (foto credit Austin Nelson)


De Amerikaanse (hard)rockband Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators (SMKC) heeft zijn nieuwe single ‘Call Off The Dogs’ online gezet, afkomstig van het nieuwe studio-album ‘4’ dat op vrijdag 11 februari 2022 via Gibson Records verschijnt.
 ‘4’ is het vijfde soloalbum van Slash en het vierde met zijn band SMKC, die verder bestaat uit met Myles Kennedy (zang), Brent Fitz (drums), Todd Kerns (bas & zang) en Frank Sidoris (gitaar & zang). Eerder bracht de band ‘Apocalyptic Love’, ‘World on Fire’ en ‘Living The Dream’ uit.
Voor ‘4’ reisde SMKC naar Nashville, TN, en nam daar het nieuwe album op in de historische RCA Studio A met producer Dave Cobb (Chris Stapleton, John Prine, Jason Isbell, Brandi Carlile). De manier van werken was voor dit album radicaal anders dan voorheen, hetgeen dan ook resulteerde in een verrassend nieuw geluid. Cobb deelde de wens van de band om de tracks live vast te leggen in de studio, inclusief gitaarsolo’s en zang – een primeur voor de groep. Het resultaat is een vibrerend rockalbum met memorabele gitaar hooks en meeslepende melodieën, met grootse refreinen en aanstekelijke riffs. Dat wordt meteen duidelijk door het openingsnummer, de eerste single ‘The River Is Rising’. De gelijknamige officiële video werd met Gibson TV-regisseur Todd Harapiak opgenomen in het centrum van Los Angeles.
In het licht van de 30-jarige samenwerking tussen Gibson (dat zijn hoofdkantoor heeft in Music City Nashville, de geboorteplaats van dit iconische Amerikaanse instrumentenmerk) en de Grammy Award-winnende, Rock and Roll Hall of Fame-inductee Slash, is het logisch dat dit nieuwe album via Gibson Records verschijnt. Dat heeft geleid tot een prachtige unieke samenwerking, met als resultaat bijvoorbeeld het limited-edition Slash Les Paul Standard 4 Album Edition gitaarpakket. Slechts 250 Slash Les Paul Standard 4 Album Edition-gitaren zullen beschikbaar worden gesteld voor wereldwijde release op www.gibson.com en bij geselecteerde geautoriseerde Gibson-dealers, en het unieke gitaarpakket bevat ook het nieuwe SMKC album 4 op vinyl. Een exclusieve koffer herbergt het vinyl, een 4-album gitaarplectrumblik met een verscheidenheid aan plectrumkleuren (8-count), een gesigneerd SMKC-bandportret en een sticker met 4 albums.
Slash Ft. Myles Kennedy And The Conspirators beginnen op 8 februari 2022 aan een Noord-Amerikaanse headliner tour in Portland en zullen 28 grote steden aandoen waaronder Los Angeles, New York, Boston, Philadelphia, Chicago, Denver, Nashville, Dallas, Austin, Houston met een laatste show in Orlando.
Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators
Brent Fitz (drums)
Myles Kennedy (vocals)
Slash (guitar)
Todd Kerns (bass & vocals)
Frank Sidoris (guitar & vocals)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00