Home » Slayer stopt?

Slayer stopt?

door Maurice van der Zalm
141 views 1 minuten leestijd

Ik vergeet nooit meer dat moment dat ik Slayer voor het eerst hoorde. Ongekend hard, ongekend snel….gewoon ongekend. Dit was absurd en een ware openbaring voor mij. De godfathers of speed-/thrashmetal hebben mij sindsdien niet meer losgelaten.
Menig keer heb ik verlekkerd voor een podium mogen staan en op ieder album wist de band mij te overtuigen. Hoewel de kritieken niet altijd even lovend (eerlijk) waren, hebben de vier heren mij altijd weten te boeien met hun onvervalste muziek. Het vertrek van Dave Lombardo verdient misschien niet meteen de hoofdprijs en de dood van Jeff Hanneman was een zwaar verlies voor de band. Toch wist Slayer, getuige het laatste album Repentless, te blijven overtuigen en hoewel menigeen heeft geprobeerd het geluid van Slayer te kopiëren is het tot dusver nog niemand gelukt om het geluid van Slayer te evenaren.
Vandaag werd een video online gezet met de titel: The End Is Near….Slayer to make its exit with one, final world tour. Je mag er van alles van denken, maar ook mijn gezonde verstand zegt me dat de band er dan na 36 jaar mee gaat stoppen.
Opgericht in 1982 toen de vier toenmalige leden nog covers speelden is de band uitgegroeid tot de grootste thrashmetalband ter wereld en is Reign In Blood voor velen hét beste thrashmetalalbum ooit gemaakt.
Of en wanneer de band Europa aandoet is nog niet bekend. Maar mocht dat zo zijn. Zorg dat je erbij bent.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00