Home » Sloper – Pulverise

Sloper – Pulverise

door Edwin Knip
292 views 2 minuten leestijd

Wat gebeurt er als je twee gerenommeerde drummers bij elkaar zet en ze hun gang laat gaan?
Drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger) zijn al wat langer onder de indruk van elkaar en van het één komt het ander. De heren weten gitarist/zanger Peter Shoulder (Winterville, Silverthorne) en gitarist Fabio Canini te strikken voor het nieuwe project Sloper. Zelf omschrijven de heren Sloper als een muzikaal deconstructiebedrijf. Vandaar de titel Pulvarise neem ik aan.
Shoulder heeft een uniek geluik en in combinatie met het geweld van twee drums weet de band een sterk heavy classic rock geluid neer te zetten. Een soort Ozzy meets Deep Purple en Led Zeppelin, in die hoek. De gespeelde rockmuziek klinkt als klassieke rock maar is doorspekt met moderne invloeden. Het plezier spat van de nummers af, het is zoals de heren het zelf zeggen: ‘soms is het leven simpel, je rockt lekker met drums en gitaren juist omdat je daarvan houdt, omdat het je kippenvel bezorgt’.
De ruim vijftig minuten muziek op het debuut album opent met het stevige I’m Gonna Getcha. Lekker in het gehoor liggende melodie en een goed refrein. Gevolgd door Hang’Em High, een wat ingetogener nummer. Met het nummer Struck By Lightning gaat de band een beetje richting de bluesrock terwijl met Drive It In weer een stapje terug in de tijd wordt gedaan.
De heren variëren er lustig op los en na een eerste keer het hele album gehoord te hebben is de conclusie dat er sterke nummers op staan. Melodieus, stevig en catchy refreinen. Niet alles hoeft hard en snel, luister maar eens naar het rustige Black Widow, althans, een deel is rustig. Nummers als Dance Monkey Dance en The Thin Lnie zijn lekker in het gehoor liggende nummers. Uit alles blijkt dat hier vier hele enthousiaste muzikanten bezig zijn, met het allergrootste plezier. Dit album is zeker een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00