Home » Sloper – Sloper

Sloper – Sloper

door Filip van der Linden
289 views 2 minuten leestijd

Het gebeurt niet zo heel vaak dat het de drummer is die een band rond zich vormt. Helemaal uitzonderlijk is het als twee drummers dat doen. Als dan nog blijkt dat die twee drummers Mario Goossens van Triggerfinger en Cesar Zuiderwijk van Golden Earring zijn, zou uw interesse al moeten gewekt zijn.
Ze haalden er een Britse zanger bij en nog een Belgische bassist. Op de debuut-EP klinkt Sloper zoals je dat ongeveer mag verwachten: met een massieve drumsound en veel lekkere grooves. De drums zitten ook mooi vooraan in de mix, terwijl de zang hier voor één keer niet altijd helemaal centraal staat. Het volle drumgeluid en die perfecte mix en productie van de drums, dat is toch al even geleden dat we dat op deze manier gehoord hebben.
Toch is Sloper meer dan dat bandje met die twee coole drummers. De vier tracks (waarvan één de als single uitgebrachte cover I’m Alive) kunnen ook overtuigen als je de aandacht niet op het drummen houdt. Mind Melter is een van lust overlopende brok psychedelische garagebluesrock. Eentje die niet zou misstaan in het verzamelde werk van Triggerfinger, want ook de vocalen gaan een beetje in de richting van Triggerfinger. I’m Alive is een mooi gekozen cover en toch voegt hij weinig toe aan het concept van Sloper. I Wanna Know zit in de lyrics dichter tegen Golden Earring aan dan tegen Triggerfinger. Zet Barry Hay hiervoor achter de microfoon en je hebt goud in handen. Peter Shoulder doet het ook helemaal niet slecht, daar niet van. en hij draagt ook nog eens zijn steentje bij door stevig uit te halen op gitaar. Shot Down is misschien de minste van de vier tracks: net iets te veel bluesrock-clichés bij elkaar in één track en dat je twee drummers hoort, komt hier niet mooi uit de verf.
Er komt later dit jaar nog een volledig album van Sloper en nu we deze EP gehoord hebben, zijn we al bijna zeker dat dat wel goed zit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00