Home » Smoulder – Dream Quest Ends

Smoulder – Dream Quest Ends

door Edwin Knip
134 views 1 minuten leestijd

De opvolger van het uitstekende ontvangen debuut times Of Obscene Evil And Wild Daring uit 2019 is nu uit. Smoulder speelt doom metal, slepende akkoorden, donkere teksten en duistere riffs. De vinyl versie van het debuut verkocht meerdere oplages uit, de band speelt op diverse Europese festivals en de EP komt in meerdere lijsten voor op de hoogste posities.
Op het nieuwe album staan drie bewerkte nummers van de 2018 demo The Sword Woman, aangevuld met twee nieuwe nummers en een cover van Manilla Road’s Cage Of Mirrors. Het is een eerbetoon aan Mark Shelton van Manilla Road, hij overleed in juli 2018. De twee nieuwe nummers zijn Dream Quest Ends en Warrior Witch Of Hell, beide geschreven door drummer Kevin Hester. De nummers waren al een paar jaar klaar, maar zijn nu overgoten met het Smoulder sausje.
De nummers zijn stevig en vol gitaargeweld. Zangeres Sarah-Ann heeft een krachtige stem die ze afwisselt met lachsalvo’s en rauwe zang. De zes nummers vragen er om luid afgespeeld te worden. Teksten over de duivel, verbrandingen en de hel galmen uit de speakers. De nummers zitten goed in elkaar, zowel muzikaal als tekstueel. Het is nu wachten op een volledig album, want deze ruim dertig minuten durende EP vraagt om meer, veel meer.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00