Home » Sölicitör – Spectral Devastation

Sölicitör – Spectral Devastation

door Edwin Knip
237 views 2 minuten leestijd

Baanbrekende compromisloze speed metal uit Seattle, Verenigde Staten.
Afkomstig uit de stad die eens het middelpunt van grunge was, Seatlle, komen de vijf muzikanten van Sölicitör met hun eerste volledige album. De band bestaat uit zangeres Amy Lee Carlson (ex-Substratum, ex-Iron Nightingale), gitaristen Matthew Vogan (Nox Velum, ex-Substratum) en Patrick Fry (Hexengeist, ex-Myiasis), bassist Damon Cleary-Erickson (ex-Hexengeist) en drummer Johann Waymire. Sölicitör is niet de eerste band waar de heren in spelen, ze draaien al een aantal jaren mee in diverse bands.
De muziek is een mix tussen speed en trashmetal, is dynamisch en onvoorspelbaar. De debuut EP uit 2019 werd goed ontvangen en de band wordt dan ook gerekend tot één van Amerika’s veelbelovende speed metallers. Het album werd eind 2019 en begin 2020 opgenomen. Er is enige druk op de band om het album te completeren, er is een druk schema van live optredens, er gaat tijd verloren om van Seattle naar Portland te reizen. In Portland staan de Hangar 12 Studios waar het album onder leiding van Cody J.Brumlow opgenomen wordt, en een enkele reis met de auto neemt drie uur in beslag. En ten slotte is er dan nog een sneeuwstorm die het gebied teistert waardoor de band een aantal dagen niet in de studio kan komen.
Het nuttige wordt met het praktische gecombineerd en de band besluit om geen tijd te verspillen aan urenlang sleutelen aan arrangementen, ze gaan het album gewoon opnemen. Het resultaat mag er zijn, beukende drums en gierende gitaren vormen donkere, melodische en snelle tracks. De vocalen worden af en toe gedubbeld en het is verbazingwekkend met hoeveel gemak Carlson zich verstaanbaar maakt boven het compacte brok muzikale geweld.
Betrayer is een razendsnel nummer waar Carlson sterk zingt. Terminal Force laat korte, felle riffs horen in combinatie met langere solo’s. In een nummer als The Red Queen is er ook nog ruimte voor een akoestisch stuk gitaar aan het eind van het nummer, het brengt heel even rust in de opzwepende reeks nummers. Het acht nummers tellende album is een sterk en evenwichtig album dat vijf ervaren muzikanten laat horen die al hun energie en enthousiasme in hun levenswerk stoppen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00