Home » Somberwind – Remain

Somberwind – Remain

door Edwin Knip
154 views 1 minuten leestijd

Het Chileense duo Somberwind brengt een aangename en spannende mix van classic gothic rock en dark metal.
Het debuut Remain is al een tijdje uit, maar mag zeker nog even onder de aandacht gebracht worden. Somberwind bestaat uit zanger/gitarist/programmeur Marco Cusato en zangeres Caterina Nix. De drums zijn ingespeeld door Andrew Scott. Het ruim een half uur durende album is eind 2019 en begin 2020 opgenomen in de Attic Records Studio in Santiago de Chile.
De donkere stem van Cusato vormt een mooi contrast met de heldere vocalen van Nix. Voor liefhebbers van Sisters Of Mercy, Anathema of Evanescence is dit album, en dit duo, een aanrader. Na het korte instrumentale Pyre start het album pas echt met Emptiness, een nummer met een stuwende beat zoals we kennen van Sisters Of Mercy. Under The Rain is een nummer waarin intiem pianospel afgewisseld wordt met zware gitaarpartijen waarna in The Spell het geheel nog minder bombastisch wordt.
In acht uitstekende nummers bewijst Somberwind haar bestaansrecht. Met The Sad Face Of Revenge komt er weer een stevig rocknummer voorbij waarin er even tijd is voor een rustpunt met piano en zang. In What Tomorrow Brings komt er weer een overdaad aan stevige gitaarspel voorbij terwijl in nummers als Coven en Hard To Believe meer de afwisseling wordt gezocht. Al met al is dit een zeer verdienstelijk album dat echt wel een luistersessie verdient.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00