Home » Sons Of Eternity – End Of Silence

Sons Of Eternity – End Of Silence

door Edwin Knip
314 views 1 minuten leestijd

Het debuutalbum van deze Duitse band combineert power metal met heavy metal in tien sterke titels.

In Silence is de eerste track en is allesbehalve stilte. De band stort zich meteen vol overgave op een overdonderende uitvoering. De twee gitaristen Matthias Kirchgessner en Jonas Rossner geven het nummer volume terwijl bassist Frederik Muller-Schartl en drummer Thomas Abts een extra laag aanbrengen. En dit alles wordt overgoten door de stevige vocalen van Matthias Schenk.

In de navolgende nummers Dar Orbit, Stand Your Ground en Media Zombies bouwt de band verder uit. Het tempo blijft hoog en er is altijd wel ergens een plekje voor een fijne gitaarsolo. De band dendert voort als een vrachttrein totdat we bij het rustige en intieme Ruins komen. De combinatie van akoestische gitaar en een trager tempo zorgen voor een rustpunt op het album. De vocalen van Schenk klinken ook in deze ballad aangenaam.

In het laatste nummer Horizon schakelt de band weer naar een steviger en meer uptempo speelstijl. De cd heeft ten opzicht van het vinyl nog twee extra nummers, het instrumentale Dawn Of A en het agressieve snelle Revolution. Met de variatie in muzikale omlijsten en de actuele teksten leveren deze Duitse heren een mooi metal album af.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00