Home » Splinter – Filthy Pleasures

Splinter – Filthy Pleasures

door Edwin Knip
240 views 1 minuten leestijd

Uit de as van de psychedelische hardrockband Death Ally ontstaat de band Splinter.
De band Splinter bestaat uit zanger/gitarist Douwe Truijens (ex-Death Alley, ex-Gewapend Beton), bassist Sander Bus (ex-Death Alley), rummer Barry van Esbroek (ex-Vanderbuyst) en Hammond organist Gertjan Gutman (Birth Of Joy). Het live debuut van de band zal op het evenement Last Night On Earth 3 zijn, het eigen evenement van Death Alley, dat de split van de band overleefde.
De muziek van Splinter klinkt fris en gaat terug naar de punkroots van MC5, The Stooges en Dead Boys. De nummers zitten vol energie, het is voor Truijens een logisch vervolg op het einde van Death Alley. Na de gezamenlijke Birth Of Death afscheidstoer van Birth Of Joy en Death Alley, die eindigde in Paradiso in 2019, werd Splinter opgericht. Het voornaamste streven was om de energie van de band te vangen in de nummers.
Het resultaat mag er zijn, tien nummers in iets meer dan een half uur. Snelle, uptempo nummers als Hurt, Brand New Future en Robotshell worden afgewisseld met rustiger tracks zoals bijvoorbeeld het intieme Splintermission. Hold My Leash is een lekker in het gehoor liggende melodisch nummer en in Plastic Rose is er een hoofdrol voor de Hammond partijen.
De eerste kennismaking is meer dan bevredigend, de band zet een uitstekende reeks nummers meer die absoluut in de smaak zullen vallen bij liefhebbers van dit genre.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00