Home » Spock's Beard – Snow Live !

Spock's Beard – Snow Live !

door Maurice van der Zalm
206 views 3 minuten leestijd

Jammer is het dat sommige bandleden besluiten om uit een band te stappen. Vaak wordt het omschreven als muzikale meningsverschillen of iets dergelijks. Toen Neal Morse Spock’s Beard verliet in 2002 was dat ook een aderlating voor de band die na het uitbrengen van hun zesde album Snow de progressieve berg flink aan het beklimmen was.
Na vijftien jaar is Neal Morse individueel erg succesvol actief met diverse projecten en heeft ook Spock’s Beard de stijgende progressieve lijn weten vast te houden. Live heeft de band een goede reputatie en op de setlists zijn de nodige albums de revue gepasseerd. Alleen het album Snow was nog nooit live neergezet.
Hoe mooi was het dan ook in 2016, toen Spock’s Beard het album Snow tweemaal integraal live zou neerzetten in Amerika en Europa. En niet alleen dat was reden tot een vreugdedansje. De voorpret werd nog groter toen bleek dat ook Neal Morse en Nick D’Virgilio van de partij zouden zijn om de twee optredens onvergetelijk te maken.
Het publiek dat aanwezig kon zijn van deze optredens waren getuige van een goed optreden van dit collectief dat ontspannen en met plezier de composities ten gehore brachten. Neal Morse kan gezien worden als het centrale punt in het optreden, maar trekt zeker niet alle aandacht naar zich toe. Zeker op de momenten dat Ted Leonard en Nick D’Virgilio hun stemgeluid mogen etaleren, ligt het accent ook zeker daar waar het moet zijn. Door de aanvulling van de extra ‘leden’ en blazers en door het dubbele drumstel op het podium is Snow Live! meer geworden dan een liveweergave van het oorspronkelijke album. De extra accenten en iets veranderende versies van composities veranderen het optreden in een meer up-to-date en extended versie van het oorspronkelijke album.
Muzikaal gezien is het Snow al een uitstekend album. De uitvoering en de kwaliteit van deze registratie op Morsefest 2016 klinkt als een klok. Daarbij ziet het er visueel ook schitterend uit met de graphics/videobeelden aan de achterwand.
Snow Live! is een cadeau wanneer je het in handen krijgt. Niet alleen word je getrakteerd op een audiogenot. De DVD/Blu-Ray bevat het integrale optreden en daarnaast nog wat extra’s zoals wat Behind The Scenes-beelden. Snow Live! biedt daarmee het langverwachte album waar menig Spock’s Beardfan een gaatje voor in zijn collectie heeft gereserveerd. Daarnaast kunnen alle andere progrockliefhebbers hun geluk ook op met dit product.
Voorlopig lijkt het een eenmalige reünie te zijn geweest, maar dan wel een reünie van hoge kwaliteit en één een meerwaarde biedt.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00