Home » Stone Of Duna – Moonsplitter

Stone Of Duna – Moonsplitter

door Cor Schilstra
882 views 2 minuten leestijd

Stone Of Duna is een viertal uiterst bekwame muzikanten uit Zweden die moeten hebben gedacht; “hoe zou het klinken als je prog en stoner in de metalmixer zou gooien?” Oftewel men neme een scheut Fu Manchu en combineer dat met Dream Theater, King’s X en nog wat bijgerechtjes.

De riffs zijn gruizig fuzzed en laag gestemd, maar het dreinende heeft vaak net een andere maatvoering of is enigszins anders proggy-dwars. De drums, bas en gitaar volgen vaak niet de geijkte paden en zijn vaak technisch net even van dat hoger niveau. Er zit gelukkig toch nog genoeg meesleurende drive in om geen muzikantengeneuzel te worden; ook al is dit niet geschikt voor ieder moment of alle gemoedstoestanden, dit kan ook voor de – niet zelf op hoog niveau musicerende – luisteraar zeer genietbaar zijn. De stem is melodieus en kundig in zanglijnen die van het standaard pad af durven wijken, maar zeker passend en aantrekkelijk, zoals dat vooral ook bij de betere prog rock en metal het geval kan zijn. Enkele absolute luistertips: Deathbright en The Seven Aspect Snake, allebei vanwege hun subliem zwevende rustigere passages met hele mooie baslijnen tussen al dat technische muzikale bombast.

Ook het artwork van de nummers op hun Bandcamp en ter illustratie van YouTube filmpjes is trouwens meesterlijk. Tot nu toe heeft de band volgens mij alles in eigen beheer, en kan het digitale album alleen via hun Bandcamp aangeschaft worden. Deze plaat zou het toch waard zijn op vinyl uitgebracht te worden! Misschien is het voor een groter bereik dan toch de moeite waard een distributeur te overwegen, want hier moet toch een zeer behoorlijk publiek voor te vinden zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00