Home » Stonerrockfestival in Victorie met Monster Magnet

Stonerrockfestival in Victorie met Monster Magnet

door Marc Koetse
167 views 1 minuten leestijd

Op vrijdag 26 mei vindt in Victorie de tweede editie van Stonerfall plaats. Het nagelnieuwe pand aan de Pettemerstraat in Alkmaar staat een ware krachtproef te wachten: die van de stonerrock. Logge drums, zware bassen, en overstuurde gitaren zoals we die bijvoorbeeld kennen van het Amerikaanse Monster Magnet.
Na de succesvolle eerste episode heeft Victorie, samen met de mensen van Stonerfall, weer een prachtig, avondvullend programma weten neer te zetten, zoals de reeds genoemde headliner Monster Magnet, dat onder leiding van frontman Dave Wyndorf een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd. Begin dit jaar brengt Spinefarm/UMG geremasterde versies uit van de MM-klassiekers Superjudge (1993), Dopes To Infinity (1995), Powertrip (1998) en God Says No (2001).
En dan zijn er nog zes aansprekende namen op het affiche te bewonderen. Speciaal voor Stonerfall komt het Alkmaarse Abe Diddy & the Krautboys na een sabbatical van 3 jaar weer bij elkaar. Of wat te denken van de Groningse delegatie: Menhir en Ortega. En dan zijn er nog enkele internationale acts: de instrumentale hoogstandjes van het Duitse Cameldriver, het Vlaamse talentvolle Fire Down Below en – wat je uit Italië haalt is minstens zo lekker – de psychedelische stoner van het Romeinse Black Rainbows.
Vanwege dit bomvolle programma opent Victorie reeds om 18:30 haar deuren, waarna het stoner-geweld om 18:45 losbarst. Tickets kosten 29 euro in de voorverkoop. Let op: er zijn ook groepstickets beschikbaar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00