Home » Storksky – Storksky

Storksky – Storksky

door Eric van den Bosch
152 views 2 minuten leestijd

Storksky - StorkskyVoor zijn afstudeerproject aan de Rockacademie besloot Michiel Claessen een stel bekende drummers aan te schrijven om songs met hem op te nemen. En verdomd, ze zeiden ja! Dat project vormde de basis voor de EP Storksky en leidde zelfs tot een plekje op Pinkpop en binnenkort op de Zwarte Cross.
De EP bevat inclusief bonustracks niet minder dan acht tracks van samen een half uur met als drummers Jesper Albers (Paceshifters), Ruben van Asselt (Marike Jager), Rogier Berben (sludgemetallers Tank86), Tim van Delft (De Staat), Mario Goossens (Triggerfinger) en Lars Spijkervet (Automatic Sam). Qua overtuigingskracht moet Claessen een soort Arjen-Lucassen-in-de-dop zijn.
Met de eerste track “Fracas Maracas” is meteen duidelijk waar Claessens zijn invloeden vandaan haalt. De drums die de songs voortjagen, de gortdroge vette riffs en daar zanglijnen overheen die ook nog eens sterk aan die van Josh Homme doen denken, je kunt er niet omheen dan hij veel van zijn invloeden bij Queens Of The Stone Age vandaan haalt. Dat is op zich niet zo erg, want iets als een poppy variant op Queens Of The Stone Age ten gehore brengen zonder je gruwelijk te vertillen is op zich best knap. Het door Claessen en Sebastiaan van Bijlevelt geproduceerde album klinkt ook nog eens prima. Maar het klinkt bijna als een tribute aan Queens Of The Stone Age en dat is jammer, hoe goed de tracks ook in elkaar zitten.
Zelf heeft hij dat ook wel door, want voor de clip is de ene track gekozen die eigenlijk het verst van Queens of The Stone Age staat, het met Goossens gemaakte “Saboteur”. Daarop laat hij horen dat hij – misschien met de juiste mensen om zich heen – ook echt iets kan maken dat een eigen smoel heeft. Dat dat er nog niet is, is amper verwonderlijk, Claessen is jong en net afgestudeerd.
Als hij live weet waar te maken wat er op deze EP staat is Storksky een perfecte festivalact en juist daar doe je de ervaring en contacten op om je muzikale blik te verruimen. Deze EP is een proeve van zijn kunnen op dit moment én een belofte voor de toekomst. Want die is er, dat is zeker.
[youtube id=”nnaWe6m8gaI”]
Storksky website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00