Home » Stryper – The Final Battle

Stryper – The Final Battle

door Edwin Knip
673 views 2 minuten leestijd

De Amerikaanse hardrock formatie is na de herstart in 2004 goed bezig, en is hard op weg naar het veertigjarig jubileum.

Het nieuwe album van Stryper werd gemaakt tijdens een moeilijke periode voor de bandleden. Ten eerste was er natuurlijk de wereldwijde lockdown, maar daarnaast had de band ook te maken met problemen binnen de eigen bezetting. Bij gitarist Oz Fox (Richard Alfonso Martnez) werden meerdere hersentumoren behandeld en zanger Michael Sweet moest onder het mes wegens een loslatend netvlies. Voor Sweet betekende dit dat hij langere tijd met een ooglapje moest lopen met als gevolg een beperkte mobiliteit. De band gebruikte deze uitdagingen bij het schrijven van nummers voor het nieuwe album.

De band is opgericht in 1983 en hedendaags spelen er nog steeds drie van de originele leden in de band. Zanger Michael Sweet, drummer Robert Sweet en gitarist Oz Fox. De band wordt compleet gemaakt door bassist Perry Richardson (ex-Firehouse).

Het album telt elf nummers, titels als See No Evil, Hear No Evil en Ashes To Ashes mogen geen vraagtekens oproepen bij degene die deze band al langer volgt. De teksten hebben allemaal wel ergens een christelijk element in zich. Zanger Sweet klinkt nog steeds geweldig, hij waagt zich hier en daar zelfs aan hoge uithalen, die hij in ieder geval in de studio goed brengt. De aanstekelijke melodieuze rock van bijvoorbeeld Till Death Do Us Part of Same Old Story brengen herinneringen aan de jaren tachtig hardrock.

Een sterk album zonder concessies te doen aan een eigen stijl. Maar als je bijna veertig jaar in het vak zit, hoef je jezelf niet opnieuw uit te vinden. Tekstueel is dit album weer van grote klasse, en muzikaal staat het als een huis. Voor fans een uitstekende aanvulling voor de collectie, voor de liefhebber absoluut de moeite waard om te luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00