Home » SUBMITFEST kondigt complete line-up aan en zwaait Baroeg uit met o.a. Hippotraktor, Half Me, Confessions Of A Traitor , Forlorn en en meer

SUBMITFEST kondigt complete line-up aan en zwaait Baroeg uit met o.a. Hippotraktor, Half Me, Confessions Of A Traitor , Forlorn en en meer

door Maurice van der Zalm
227 views 6 minuten leestijd

SUBMIT FEST komt weer met een bijzondere editie in 2024. Het festival zal een van de laatste shows zijn dat plaatsvindt in Baroeg, Rotterdam. De venue gaat namelijk tegen de vlakte, maar niet getreurd, hier komt een gloednieuwe venue voor in de plaats! Om in stijl afscheid te nemen komt de crew weer met energieke en vernieuwende acts voor de line-up die bestaat uit HIPPOTRAKTOR (BE), Half Me (DE), Confessions of A Traitor(UK), Forlorn (UK), Changing Tides (NL), 3 EYED KIDS (NL) en Sugar Spine (NL/AU). Submit Fest 2024 vindt plaats op zaterdag 13 april 2024 in Baroeg, Rotterdam.

Tickets voor Submit Fest 2024 kosten € 21,- (incl.) in de voorverkoop via de website van Baroeg. Aan de deur (mits beschikbaar) zijn de tickets € 22,50 (incl).

HIPPOTRAKTOR (BE, post/progressive metal)
Van niet heel ver hier vandaan brengt HIPPOTRAKTOR vanuit het Belgische Mechelen progressive/post metal met zich mee gekenmerkt door filosofische diepte en sonische grootsheid. Met inmiddels 5 man in de line-up na de komst van zanger/percussionist Stefan De Graef (Psychonaut) en gitarist/zanger Sander Rom (L’Itch) is hun sound nog gelaagder en dynamischer. Het debuutalbum ‘Meridian’ (2021) is een onderzoek naar naturisme en combineert opzwepende hooks, technische riffs en epische breakdowns die doen denken aan bands bands als Gojira en Meshuggah. Please fasten your seatbelts, want HIPPOTRAKTOR neemt je mee voor de rit van je leven.

Half Me (DE, hardcore/nu-metal)
Half Me, afkomstig uit Hamburg, Duitsland, wisselt buikbrekende breakdowns af met brute riffs en genadeloze, maar elegante vocalen, terwijl ze 90’s nu-metal hoogtepunten en audiosamples in hun muziek verwerken. De release van ‘Exitwound’ (featuring Jack Bergin of Void Of Vision) [2021] heeft de band in de schijnwerpers gezet en later dat jaar brachten zij  ‘Trauma Culture’ uit en genereerde hiermee groeiende media-aandacht met o.a. reacties van Nick Hipa (Ex-As I Lay Dying) , Chris Turner (Oceans Ate Alaska) en JT Carvey (ERRA) op de Nic Nocturnal’s stream. Met hun toewijding aan het creëren van een fris geluid en hun vastberaden werkethiek brachten zij in 2023 hun debuutalbum ‘Soma’ uit en onlangs de gloednieuwe single ‘Quitter talk’. Deze band wil je ervaren!

Confessions of A Traitor (UK, metalcore)
De in Londen gevestigde metalcore band Confessions of A Traitor gaat voor rauwe emotie en passie vanuit hun donkerste ervaringen en brengen, zoals ze het zelf noemen ‘aggressive music to build positive people’. In 2019 brachten zij hun debuutalbum ‘Guided’ uit en in 2022 het door Andrew Wade (Wage War en Ghost Inside) geproduceerde album Punishing myself before God does’. Nu wordt er aan een nieuw album gewerkt met Lance Prenc (Polaris en Alpha Wolf) en de aanhang groeit! De band komt in april naar Submit Fest en staat te popelen om voor het publiek te mogen spelen.

Forlorn (UK, ‘Midsommar metal’)
Onder de categorie ‘Midsommar metal’ brengt Forlorn uit de UK een mix van horror en paganisme. Het eerste album ‘Sæl’ dat zij in 2023 hebben uitgebracht, omschreven als cinematisch en ‘haunting’  werd onder andere geprezen door Metal Hammer, BBC Radio 1 en Kerrang! Radio en uitgeroepen tot een band om in de gaten te houden. Ook dit jaar brengen zij nieuwe muziek uit en de kans is zeer groot dat het publiek dit tijdens Submit Fest mag aanschouwen.

Changing Tides (NL, metalcore/deathcore)
Inmiddels geen onbekende meer in de Nederlandse scene en Submit Fest publiek (Submit Fest 2022) timmert Changing Tides hard aan de weg. Deze band met 5 leden uit Noord-Brabant haalt in hun muziek voornamelijk inspiratie en elementen naar voren uit zowel het metalcore als het deathcore genre. Door een combinatie te maken van stevige gitaarriffs, diepe breakdowns en mysterieuze (zang)orchestraties weten ze het publiek altijd luidkeels mee te laten zingen en in beweging te brengen. Na hun full lenght album Impair The Vision (2022) met o.a. Alan Grnja van Distant heeft de band in het afgelopen jaar ook de nieuwe single ‘Minds Expire’ uitgebracht.

3 EYED KIDS (NL, hardcore/nu-metal)Dit hardcore-metal-hiphop-trio verrast met een unieke sound en energieke liveshow. Beïnvloed en geïnspireerd door artiesten als $uicideboy$, City Morgue en Fever 333, combineert het trio metal en hiphop op een unieke en op de meest moderne manier. 3 Eyed Kids is misschien een jonge band, maar niet onervaren. De leden speelde eerder al in The Charm The Fury, Depths of Kronos en Plain Aggression en is er klaar voor om het publiek te laten zien wat ze kunnen!

Sugar Spine (NL/AU, metalcore)
Herkenbaar aan vurige screams, gigantische breakdowns en furieuze riffs brengt het in Australië geboren Sugar Spine ‘metallic hardcore’ naar Nederland. Inmiddels bevindt de band zich ook volledig hier en mogen we het Nederlands talent noemen. De band heeft samengewerkt met artiesten als Born of Osiris, Cabal en Bleed From Within en heeft in 2023 hun nieuwste album ‘Emerald uitgebracht. Wellicht heb je ze zelfs al voorbij zien komen op Spotify in de All New Metal Playlist! De band is er helemaal klaar voor om het festival te openen.

Submit Fest
Submit Fest is het indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Na vijf succesvolle edities keert Submit Fest in 2024 weer terug. Voor muziekontdekkers en liefhebbers van progressive metal, metalcore, modern metal, djent, nu-metal en alternative metal. Submit – Supporting the scene together

SUBMIT FEST 2024
Zaterdag 13 april
Waar: Baroeg, Rotterdam
Zaal open: 14:00
Tickets: Voorverkoop €21,- (incl.), Entree  €22,50 (incl.) www.baroeg.nlFacebook: http://www.facebook.com/SubmitFest/
Websitehttp://www.submitfest.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00