Home » Sulo – Rough Diamonds – Rare Gems And Rowdy Tracks

Sulo – Rough Diamonds – Rare Gems And Rowdy Tracks

door Cor Schilstra
149 views 2 minuten leestijd

Sulo Karlsson zou je kunnen kennen van de Zweedse formatie Diamond Dogs. Zo’n fijne glam boogie rockband die zijn inspiratie uit de jaren zeventig kauwgomballen-rock haalt en uitgebreide tentakels in het Zweedse web van rawk ‘n’ roll muzikanten heeft. Voor dit solo album is dan ook een heel groot blik aan gastmuzikanten van wereldklasse opengetrokken.

Diamond Dogs heeft Boba Fett  van The Hellacopters  een tijd als regulier bandlid gehad, maar voor dit solo project zijn buiten Boba, ook Nicke en Dregen komen opdraven. Verder hebben zelfs Brian Robertson (Thin Lizzy), Nashville country zangers Chrysal Gayle, en natuurlijk muziekvrienden als  Thomas Skogsberg en heel veel anderen hun mooie bijdrages mogen leveren.

Eigenlijk is het eerste solo album van Sulo, Rough Diamonds reeds in 2003 op CD (in beperkte oplage) uitgekomen. Dit originele album is aangevuld met niet eerder uitgebrachte nummers en mag nu als CD, dubbelelpee, en digitale download opnieuw het levenslicht zien. Sulo is een veelzijdig muzikant die altijd garant staat voor kwaliteit. Een totaal van vijfentwintig (!) tracks om van te genieten. Solo materiaal van de beste man had ik nog niet in huis, maar dit gaat er zeker naar tevredenheid doorheen. Het eigenlijke solo debuut is zeker de moeite waard geweest om opnieuw onder de aandacht te brengen, en de kwaliteit van het bonus materiaal, die echt heel erg interessant is, maakt het wel heel aantrekkelijk. 

Het Rough Diamonds gedeelte bestaat uit pakkende punky glam-rock die je kan vergelijken met Diamond Dogs werk en het bonus materiaal varieert van gepassioneerde luisterliedjes tot country en bijna poppy liedjes, die aan bijvoorbeeld Bruce Springsteen kunnen doen denken. De allereerste bonustrack, het bevlogen Linger My Love, met gepassioneerde vocalen en schitterend gitaarwerk van Brain Robertson scoort direct kippenvel; heerlijk! Bij vlagen kan ik me een klein beetje ergeren aan het algehele geluid, door de bijvoorbeeld goedkoop klinkende drumcomputer en keyboard in Roll On, maar ja, dit zijn dan ook echt rare gems en rowdy tracks.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00