Home » Svartanatt – Last Days On Earth

Svartanatt – Last Days On Earth

door Cor Schilstra
294 views 2 minuten leestijd

Opgegroeid met Thin Lizzy als één van mijn favoriete bands, kan ik altijd lekker in het verlengde een iets modernere variant als Dead Lord of Rose Hill Drive opzetten. En als ik zin heb in een muziekje waar ook een portie Rainbow, Kiss, Uriah Heep en Lynyrd Skynyrd invloeden in zitten, dan kan ik een plaatje van Svartanatt gaan beluisteren. Deze jongens zetten een heerlijke portie ouderwetse hardrock neer!

Voorgangers Svartanatt en Starry Eagle Eye waren al erg aangenaam beluisterbaar, en met deze nieuwe Last Days On Earth, wordt dit pad mooi voortgezet. De basis van drums en bas is solide en toch swingend (luister eens naar die fills in bijvoorbeeld Mad Stranger!), en de gitaartandem van Jani Letinen en Felix Gåsste kan net als landgenoten Dead Lord, zo verrekte smaakvol a la Thin Lizzy uit de hoek komen. De whisky en sigaren stem van Letinen, die krachtig, fel en rauw, maar toch melodieus kan zijn, maakt het helemaal af. Het geheel kan zelfs een beetje een energiek punky randje hebben, wat je dan weer aan die andere landgenoten The Hellacopters kan doen denken.

Is er dan helemaal geen kritiek op deze plaat te hebben? Nou, hoewel de mix en productie eigenlijk dik in orde is, zou je er soms voor kunnen kiezen een element als gitaar tijdens een solo, of het keyboard op meerdere momenten, iets meer spotlight te geven. In dit geval is gekozen voor een heel erg uitgebalanceerd, ietwat vlak geheel, maar verder is dit gewoon weer een erg fijne plaat. Een paar absolute aanraders: Child Of The Devil, dat me op één of andere manier aan onze eigen Focus (zonder dwarsfluit) doet denken, of het direct meeslepende, bluesy, Time Is On Our Side. De titel van het album kan anders doen vermoeden, maar hier kan ik heel erg blij van worden. En deze is ook weer verkrijgbaar op vinyl gelukkig.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00