Home » T.A.G (The Alter Glow) – Swallow Your Modesty

T.A.G (The Alter Glow) – Swallow Your Modesty

door Wendy Steenmans
150 views 4 minuten leestijd

T.A.G bracht op 23 mei 2011 hun debuut album “Swallow Your Modesty” uit. De Titel van het album zegt al genoeg. Dit is niet zomaar een debuut album. Het staat als een huis.
In de band bio is te lezen dat de 4 leden al heel wat ervaring hebben opgedaan bij verschillende bands o.a.: V-Male, Bangalore Choir, David Reece. Het album is gemixt en geproduceerd door niemand minder dan Oscar Holleman (Within Temptation, Heideroosjes, Krezip, Gorefest, Ayreon). Ook live heeft de band genoeg ervaring. Zo stonden ze op Bospop, Fields of Rock en Parkfeesten in Venlo.  De stijl valt volgens de band te omschrijven als ongepolijste rock met een unieke en eigenzinnige sound. Het lezen van deze informatie maakt me nieuwsgierig naar het album.
Het 12 nummers tellende album begint met een rustig nummer “Anaesthetize”. De zangpartijen gecombineerd met de diepe bas lijnen werken erg fijn samen. Dit nummer zou zo passen voor een avondje op de bank met een wijntje erbij. Lekker chill! Dezelfde rode draad loopt nog door in het 2e en 3e nummer.
Op sommige momenten doet deze band me denken aan Bagga Bownz. De diepe door dreunende bas en drums met de cleane vocalen zijn ook erg herkenbaar bij deze band. Bij “My Love Is Never Enough” merk je dat er wat meer up- tempo wordt gespeeld. Dit nummer heeft een hoger rockgehalte dan de eerdere nummers. Het nummer blijft ook op de één of andere manier in mijn hoofd hangen.
Een leuk reggae- achtig intermezzo wordt gebracht in het album door het nummer “Dance The Dance” om daarna vol gas verder te gaan met het nummer “Four Piece Puzzle”. Dit nummer is al voorzien van een officiële clip welke te vinden is op de website van de band. Dit nummer laat duidelijk voelen en horen waar de band toe in staat is. No nonsens, gaan met die banaan en gas erop!
Het uitermate dansbare nummer “Just One Minute” wisselt pakkende teksten af met stevige drums wat ook dit nummer een groot rockgehalte geeft. Regelmatig betrap ik mezelf erop dat mijn voeten mee zitten te stampen op de maat van de muziek.
Het nummer “Sapphire” grijpt me bij de strot. De cleane zangpartijen van Sandra Peeters, subtiel begeleid door gitaar en drums, lijken recht uit het hart te komen en laten je diepe emoties voelen. De drang om luidkeels mee te zingen is dan ook erg groot. Dit nummer is dan ook ongetwijfeld één van de beste nummers die op het album te vinden zijn. “And We Know” haakt op gebied van emotie feilloos in op het vorige nummer. Er lijkt ook gebruik gemaakt te zijn van een doedelzak wat het geheel een Engels sfeertje geeft.
Wat mij door het album heen ook opvalt is het uitgebreide bereik van Sandra’s stem, een dijk van een stem. Ze kan rauw klinken maar ook erg subtiel.
Met een tandje bijgezet dendert het album vrolijk verder met het nummer “Inside Out”. Ook hier komen diepe bas lijnen afgewisseld met reggae-achtige tonen naar voren. Het nummer heeft wat mij betreft op sommige momenten ook een erg hoog headbang gehalte wat mij erg aanspreekt. Wanneer de rockstorm op zijn hoogtepunt is en op zijn pad verder zoekt naar meer slachtoffers zijn we aangekomen bij het één na laatste nummer “Unfamiliar Face”. Pakkende teksten op catchy wijze ten gehore gebracht. Heerlijk om de band helemaal los te horen gaan. In dit nummer lijkt de band ook echt alle remmen los te gooien en te laten horen wat zij daadwerkelijk in hun mars hebben. Als afsluiter wordt het nummer “When The World Doesn’t Feel That Heavy” Als je goed naar de tekst luistert van dit nummer hoor je ook dat de band nummers kan maken met diepgang.
Het album heeft mij als luisteraar geen minuut verveeld. Rustige nummers wisselden elkaar op een fijne manier af met wat ruigere nummers. Toppers van dit album: Four Piece Puzzle, Sapphire, And We Know, When The World Doesn’t Feel That Heavy.
Als je als band een dijk van een debuut album als dit neer kan zetten dan denk ik dat we van deze band in de toekomst nog meer gaan horen.
Line up:
Sandra Peeters – Zang
Wouter Bloemen – Gitaar
Gerard Gubbels – Bass
Dennis Geraads – Drums
Tracklist:
Anaesthetize – Shades Of Grey – Entity – My Love Is Never Enough – Dance The Dance – Four Piece Puzzle – Just One Minute – Sapphire – And We Know – Inside Out – Unfamiliar Face – When The World Doesn’t Feel That Heavy

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00