Home » Taylor Hawkins (Foo Fighters) overleden

Taylor Hawkins (Foo Fighters) overleden

door Maurice van der Zalm
423 views 2 minuten leestijd

Zelfs na een dag lijkt het onwerkelijk dat drummer Taylor Hawkins plotseling is overleden op 50-jarige leeftijd. De drummer was naast Dave Grohl toch hét gezicht en de blikvanger van Foo Fighters.
Op 22 jarige leeftijd begon Taylor bij de band Sylvia, ondersteunde daarna Sass Jordan tijdens de Europese tour en kwam daarbij in contact met Alanis Morissette. Bij haar drumde hij tijdens de tour bij haar band Sexual Chocolate. Na de tour stapte hij op de drumkruk bij Foo Fighters toen William Goldsmith de band in 1997 verliet. Behalve drummer had Taylor ook de ambitie om zanger te zijn en tijdens de concerten van Foo Fighters (en op het album In Your Honor) kreeg hij de kans om zijn zangkwaliteiten te tonen.
Naast Foo Fighters startte Taylor zijn eigen band Taylor Hawkins & The Coattail Riders waarmee hij in 2006 het eerste album uitbracht. Er zouden nog meer albums volgen met deze band waaraan onder meer Brian May, Roger Taylor, Mark King en Dave Grohl hun medewerking verleende.
Bezige bij Hawkins werkte ook nog aan het zijproject The Birds Of Satan en vertolkte de rol van Iggy Pop in de film CBGB.
Een maand na zijn vijftigste verjaardag overleed hij dan toch plotseling, voorafgaand aan het concert dat Foo Fighters in Bogota zouden geven. Ondertussen is bekend gemaakt dat na autopsie het lichaam van Taylor tien verschillende middelen bevatte waaronder cannabis, opioïden, antidepressiva en kalmeringsmiddelen. Of deze middelen uiteindelijk tot de dood van Taylor hebben geleid is niet duidelijk.
Foo Fighters was op het moment van overlijden bezig met een tour door Colombia. De band gaf aan dat ze zijn verslagen door het droevige nieuws. Voor zanger/gitarist Dave Grohl is het niet de eerste keer dat hij wordt geconfronteerd met het overlijden van een bandlid en goede vriend. In zijn tijd bij Nirvana maakte hij het overlijden van Kurt Cobain mee.
Hawkins laat een vrouw en drie kinderen achter.


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00