Home » The Areola Treat – Red Town Baby

The Areola Treat – Red Town Baby

door Filip van der Linden
979 views 3 minuten leestijd

The Areola Treat is een band uit Malta die in 2008 zijn debuutalbum uitbracht bij het Belgische label Kinky Star Records en die aansluitend toch minstens één keer in België heeft opgetreden. Of ze al tot in Nederland geraakt zijn, valt moeilijk te achterhalen.  Na dat debuut volgden nog wat releases in eigen beheer, maar met Red Town Baby lijkt het viertal bezig aan een comeback.

Het album start furieus met Jailbait en Into My SHadow waarop de band zich profileert als een uptempo, kwade versie van Bettie Serveert, (de jonge) PJ Harvey, Reena Riot, Patti Smith, … Vanaf Tell A Lie is duidelijk dat The Areola Treat vooral met veel meer zelfvertrouwen speelt. Niet enkel zangeres Lisa, die hier bij momenten klinkt als de jonge Siouxsie Sioux, maar de hele band zit op een heel ander niveau dan wat we kenden van het debuut in 2008. Dit is potige indierock met hints van grunge en (in mindere mate) garagerock.
Voor Covered In Blood, Speak No Evil en Can’t Stand To Lose gaat de band inzake ritme op de rem staan. Dan klinkt dit viertal als het latere werk van the Cranberries of de oudere Polly Jean Harvey. Op White Lane Fast Train gaat het tempo nog eens aangenaam de hoogte in.
Afsluiter Meet Me In Shanghai is een penaltytrap die mooi naar de verste hoek van het doel zweeft: bezwerend, en met een vibe die mij doet denken aan Nirvana die Love Buzz van Shocking Blue covert.

Op Red Town Baby pakt The Areola Treat de sound van de jaren ’90 stevig beet en toch klinkt de band uit Malta heel hedendaags. Een straf album. En misschien nog straffer: er staat al een volgend album in de steigers.

https://kewnrecords.bandcamp.com/album/red-town-baby

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00