Home » The Atomic Bitchwax – Force Field

The Atomic Bitchwax – Force Field

door Filip van der Linden
199 views 1 minuten leestijd


The Atomic Bitchwax brengt snelle op blues, stoner en psychedelica drijvende hardrock en dat doen ze met bijzonder veel enthousiasme.
 
Hun nieuwe album Force Field is een adrenalinerush van begin tot eind.  Met heerlijk lang uitgesponnen gitaarsolo’s en heel wat thunder-boogie zijn de jaren ’70 nooit ver weg. Songtitels als Hippie Thunderball en Earth Shaker laten vermoeden dat deze Amerikaanse band in het verkeerde tijdvak leeft, wat nog wordt aangesterkt door schaamteloos vrouwonvriendelijke nummers als Alaskan Thunder Fuck en Tits And Bones.  Het zal deze Amerikanen worst wezen dat de MeToo-generatie daar de wenkbrauwen bij fronst. Deze hardrock is vuil en smerig en daar hoort al eens een ‘fuck’ bij en daarbij wordt al eens een vrouw versierd. So what.
 
Antwoorden op de grote levensvragen geven ze niet in de vlot onder de 3 minuten afklokkende songs, maar het is wel catchy as hell. Force Field is een ouderwets feestje voor de autoradio van een Amerikaanse patserbak. Een aanval op uw nekspieren. Een uitnodiging om uw talenten te botvieren op de luchtgitaar. Vergeet ze niet mee te nemen als The Atomic Bitchwax op 13 december in Doornroosje in Nijmegen speelt.

https://www.youtube.com/watch?v=ntPvBvZEyEg

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00