Home » The Aurora Project – grey_world_live

The Aurora Project – grey_world_live

221 views 3 minuten leestijd

The Aurora Project hoort al jaren tot de toonaangevende groepen in de vaderlandse (prog)rock scene. Sinds 2005 brengt de in 1998 opgerichte Katwijkse band met tussenpozen albums uit die steevast hoog in menig jaarlijst terechtkomen. Het laatste wapenfeit vanuit de studio dateert van 2016 met het album Grey World. Een memorabel album voor de band en fans. Het was immers het eerste album na het tragische overlijden van oprichter, componist en gitarist Marc Vooijs in september 2014. Waarna de groep een jaar rust pakte.
grey_world_live (kleine letters met underscore) is het eerste live-album van The Aurora Project. Het album is opgenomen op 7 april 2017 tijdens Serious Music in Parkvilla te Alphen ad Rijn. De albumversie kent op twee nummers na louter die op World Of Grey staan. Er is ook een digitale/download versie verkrijgbaar waarop het integrale optreden met drie extra nummers staan.
Wie ooit een optreden van The Aurora Project heeft bijgewoond weet dat het bij de Katwijkers niet alleen om de muziek draait. Naast dat je de groep hoort en ziet is een optreden een beleving met vaak een sterk emotionele lading. Je voelt zowel de emotie als de energie tot in alle hoeken van de zaal. Voor een groot deel komt dat door de zang en het charismatische optreden van frontman Dennis Binnekade. Ieder woord wat hij zingt komt recht uit het hart. De man staat 100% achter hetgeen hij zingt. Nu hebben we hier te maken met een cd en niet met een real live optreden. Maar ondanks dat weet de band je gedurende 70 minuten vol in je ziel te raken. Niet alleen bij de stevige nummers als Expect Us, Stone Eagle en het hoogtepunt Drone Wars, maar ook met de (semi) akoestische nummers Circles In The Water, Alles Is Een (een Nederlandstalig nummer wat staat op het album ProgNL) en Nocturnal Lament (het enige nummer van het debuutalbum Unspoken Words uit 2005).
De cd is uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 300 genummerde exemplaren. De cd is ook leverbaar in een exemplaar van True Music Guide in A4 format. Daarin naast een review van het optreden door Peter Lindenbergh en informatie over het album, tal van fraaie kleurenfoto’s. grey_world_live is niet alleen een lust voor het oor, maar een must voor iedere fan van deze sympathieke band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00