Home » The Bad – Simply The Bad

The Bad – Simply The Bad

door Edwin Knip
241 views 2 minuten leestijd

Stevige gitaarrock met rauwe kantjes afkomstig uit de Zwitserse alpen.
The Bad zetelt in Zurich, Zwitserland en dat is ook te zien op één van de bandfoto’s op de achterkant van de lp hoes. De band staat daar te spelen in de sneeuw. De band bestaat uit de Amsterdamse zanger/gitarist Eric Noorman, de Zwitserse drummer Zed D en de uit Letland afkomstige zangeres/gitariste Julia Jones. De band speelt een mengeling van grunge, rock en punk en wil met de eigen speelstijl grenzen verleggen.
Het album is verkrijgbaar op vinyl of als gratis download via de site van de band zelf. Geld speelt blijkbaar geen rol, als de muziek maar verspreidt wordt. Meteen vanaf de eerste tonen van Dinosaur valt de kenmerkende, rauwe stem van Noorman op. Zijn vocalen pakken de luisteraar bij de strot en dwingt hem of haar om te luisteren. De zang wordt gecombineerd met gierend en scheurend gitaargeweld waarbij de drums slechts ter ondersteuning dienen.
De rode lijn in de teksten is dat je moet leven om te genieten en je niet te laten sturen door eeuwenoude regels. In Angels komt het mooi naar voren, wat is je drive in het leven, wanneer is er nog sprake van passie. Stop met het luisteren naar regels en knal er in, als dynamiet. Money Games gaat over een obsessie die niet meer onder controle is. De nummers hebben uiteindelijk allemaal met elkaar te maken, de grote vraag is wat je nou eigenlijk wil doen. Doe je uitsluitend datgene dat je graag wilt, of blijf je binnen de gebaande paden?
Het album kent vijf nummers op elke kant, een totaal van tien titels die samen goed zijn voor een kleine veertig minuten stevige rock. Door de stevige riffs in combinatie met het opzwepende tempo van de nummers staan de nummers als een huis. Dit is een lekker album en beslist het luisteren waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00