Home » The Big Deal – First Bite

The Big Deal – First Bite

door Edwin Knip
301 views 1 minuten leestijd

The Big Deal is een veelbelovende melodische hardrock band uit Servie, First Bite is het debuut album.
De band heeft twee uitstekende vocalisten aan boord, Ana Nikolic en Nevena Brankovic. Brankovic zong ook op het album Semendria van de Servische progressive power metal formatie Alogia. Daarnaast bespeelt zij ook de toetsen op First Bite. Verder bestaat de band uit gitarist Srdjan brankovic (Alogia), echtgenoot van Nevena en tevens componist en producer. Na het completeren van een demo tape en het tekenen van een platencontract met Frontiers werd de band uitgebreid met drummer Marko Milojevic (Alogia) en bassist Alessandro Del Vecchio (Hardline, Revolution Saints).
Srdjan Brankovic is een gelouterd artiest, hij heeft diverse producties en samenwerkingsverbanden op zijn naam staan. Voordat de band het debuut album afleverde werd de wereld bestookt met covers van diverse bands. Zo zijn op YouTube versies te zien van Europe’s Rock The Night, Amaranth van Nightwish en Gimme Gimme Gimme van Abba. Stevige covers die geen afbreuk doen aan het origineel.
Op het nummer staan stevige en melodieuze nummers. Fallen, Lady Of The Night of Rebel Lady, elke nummer ligt lekker in het gehoor. Stevig gitaarwerk en een solide ritme sectie worden gecombineerd met aangename, sterke vrouwelijke vocalen. Vanaf de eerste tonen van Never Say Never is het een aangename muzikale reis. Misschien niet wereldschokkend, maar interessant genoeg om er aandacht aan te besteden. Ik nodig je dan ook uit om het album een keer goed te luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00