Home » The Dandy Warhols – Why You So Grazy

The Dandy Warhols – Why You So Grazy

door Edwin Knip
114 views 1 minuten leestijd

De uit Portland, Verenigde Staten afkomstige Dandy Warhols vieren hun vijfentwintig jarig bestaan met een spiksplinternieuw album.
Het is een album met een grote variëteit aan stijlen, een bonte mengeling van nummers die onderling behoorlijk verschillen van stijl. De band wordt in 1994 opgericht in Oregon, Portland. Het zijn de najaren van de grunge en Britpop doet het extreem goed aan de overkant van de oceaan. Negen studio albums en twee verzamelaars later weten de The Dandy Warhols nog steeds te verrassen.
De band bestaat uit zangeres/gitarist Courtney Taylor-Taylor, gitarist Peter Holmstrom, toetsenist Zia McCabe en drummer Brent DeBoer. Met het nummer Bohemian Like You weet de band wereldwijd de aandacht te trekken.
Het album laat pscyh-pop horen in het nummer Be Alright terwijl in Motor City Steel moeiteloos wordt overgeschakeld naar Americana. Het laatste lijkt een hommage aan de Amerikaanse auto industrie, maar is het dat wel? Fred N Ginger is het eerste nummer van het album en is erg Fifties georiënteerd, zowel qua zang als de muzikale begeleiding. Na deze korte intro volgt Terraform dat erg elektronisch klinkt.
Small Town Girls is een aanstekelijk nummer, mede door het makkelijk te onthouden refrein. Het wordt gevolgd door het experimentele In The Churh. Afsluiter van het album is Ondine, een instrumentaal piano stuk. Het is duidelijk dat de band geen label opgeplakt wil hebben, er wordt gespeeld en gecomponeerd waar de bandleden zin in hebben. Al met al is het een aangename collectie songs geworden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00