Home » The Dead Daisies – Locked And Loaded: The Covers Album

The Dead Daisies – Locked And Loaded: The Covers Album

door Eric van den Bosch
238 views 3 minuten leestijd

The Dead Daisies - Locked And Loaded: The Covers Album coverOp drie van de vier studioalbums en het livealbum die The Dead Daisies uitbrachten werden we verblijd met allerlei covers. Die zijn nu op één album gezet, samen met een paar niet eerder uitgebrachte covers.
Het is dus geen nieuw album. Zelfs de versies zijn niet nieuw, wat betekent dat er op deze plaat een waslijst aan gitaristen, bassisten, drummers en zangers te vinden is. Het enige constante bandlid al die jaren is immers gitarist David Lowy, de man die The Dead Daisies opzette als hobby naast zijn normale zakelijke bezigheden.
Van het debuut is niets te vinden op Locked And Loaded, om de simpele reden dat daar geen covers op stonden. Van alle navolgende albums, Revolucion, Make Some Noise, Live & Louder en Burn It Down staan alle covers er op. Geheide kaskrakers als The Beatles’ Helter Skelter en Revolution, Grand Funk Railroad’s We’re An American Band, The Who’s Join Together en Creedence Clearwater Revival’s Fortunate Son. Daarnaast The Sensational Alex Harvey Band’s Midnight oses, Howlin’ Wolf’s Evil en The Rolling Stones’ Bitch. Twee tracks stonden niet eerder op een Daisies-album en ook dat zijn overbekende krakers, namelijk liveversies van Neil Young’s Rockin’ In The Free World en Deep Purple’s Highway Star. Ook opvallend: Helter Skelter staat er in een studioversie op, met de zanger van het debuut, Jon Stevens, waar er eerder alleen een liveversie met John Corabi op Live & Louder te vinden was. Hoe dan ook, The Dead Daisies hebben geen enkele poging gedaan met obscure tracks te komen. De versies worden ook niet spectaculair anders uitgevoerd dan de originelen, alleen doorgaans beduidend heavier.
Is dat erg? Welnee. The Dead Daisies is vanaf het debuut een pretrockband pur sang. Zanger John Corabi kan met al dat materiaal uit de voeten en de muzikanten zijn zonder uitzondering ‘hired guns’: mannen die werden ingehuurd door gerenommeerde bands als Whitesnake, Thin Lizzy en Guns N’ Roses. Vaak zaten ze lang achtereen in die bands, maar ze waren niettemin ingehuurde krachten en geen vaste bandleden. Dat zijn echter wel mannen die prima met allerlei stijlen overweg kunnen en zelden voor een track terugdeinzen, simpelweg omdat ze als hired gun veel moeten aankunnen.
Locked And Loaded staat dus vol tracks die iedereen kent, vaardig uitgevoerd door een band die veel kwaliteit herbergt maar tegelijkertijd pret op de voorgrond heeft staan. Ook die nieuwe tracks zijn weer heerlijk ongecompliceerd én aanstekelijk uitgevoerd. Locked And Loaded biedt weinig nieuws, maar ach, het overbrugt de tijd naar een volgend studioalbum terwijl de leden even naar allerlei andere projecten uitgewaaierd zijn en het is gewoon wéér zo’n Dead Daisiesalbum: niet ingewikkelder dan nodig, maar altijd lekker. Al had er van mij nog wel een schijfje bij gemogen met de akoestische versies die op het Youtubekanaal te vinden zijn.
Opvallend nieuwtje: John Corabi en Marco Mendoza hebben inmiddels de band verlaten. Aan het eind van het jaar duiken David Lowy, Doug Aldrich en Deen Castronova de studio in met niemand minder dan… Glenn Hughes! Vandaag is er al een nieuwe track in die bezetting vrijgegeven, Righteous Days.

The Dead Daisies website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00