Home » The Dirty Denims zijn 'Back With A Bang'!

The Dirty Denims zijn 'Back With A Bang'!

door Marc Koetse
132 views 2 minuten leestijd

The Dirty Denims zijn terug van weggeweest!  Om dat te vieren brengt de Eindhovense band het eerste deel van het nieuwe album ‘Back With A Bang!’ uit op 27 april 2017. Google op “Happy Hardrock” en je komt uit bij The Dirty Denims. Twee sexy rock chicks en twee zweterige kerels staan garant voor een mix van hardrock, rock ‘n roll, powerpop, een vleugje punkrock.
‘Back With A Bang!’ is het meest veelzijdige Dirty Denims album ooit. De gelijknamige openingstrack laat horen hoeveel zin de band heeft om weer te gaan spelen. Via het catchy liefdesliedje ‘Heartbeat’ en het op AC/DC geïnspireerde nummer ‘Money Back Guarantee’ kom je bij de eerste single van het album: ‘Don’t Waste My Time’.
The Dirty Denims verwerkten in het liedje een songtekst van powerpop-groep The Romantics (“Baby what you’re doing later on tonight“). The Romantics songwriter Wally Palmer (van o.a. ‘What I Like About You’ en ‘Talking In Your Sleep’) is erg enthousiast over The Dirty Denims. Hij staat dan ook te trappelen om het nieuwe album te horen.
‘Make Us Look Good’ is een nummer speciaal voor alle fotografen die de bandleden van hun beste kant vastleggen tijdens de live shows. Hekkensluiter ‘Can’t Get Enough of Rock&Roll’ sluit het plaatje af in stijl met een knipoog naar Kiss, Primal Scream en The Rolling Stones.
‘Back With A Bang!’ is het eerste wapenfeit sinds de vinyl only release ‘Hit Me With Your Best Shot’ uit 2015.
Terwijl drummer Thomas op wereldreis was moest bassiste Ashley herstellen van een rugblessure. Daarom lasten The Dirty Denims begin 2016 een nood-gedwongen pauze in. “We hebben deze tijd gebruikt om nieuwe liedjes te schrijven. Begin februari 2017 hebben we de nummers opgenomen die op dit eerste deel staan. Binnenkort gaan we opnieuw de studio in voor het tweede deel van ‘Back With A Bang!’ die in het najaar uitkomt. Het volledige album zal dan ook op vinyl verschijnen.”
The Dirty Denims speelden onder andere op Lowlands, Rockin’ Park, Zwarte Cross en Bospop en deden support van o.a. Slash, Golden Earring, Cheap Trick, Steel Panther en The Datsuns. Met het nummer ’24-7-365′ werden ze 3FM Serious Talent, speelden ze in De Wereld Draait Door en haalden ze zelfs de soundtrack van de Zweedse én Belgische Comedy Central.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00