Home » The Glücks – Youth On Stuff

The Glücks – Youth On Stuff

door Filip van der Linden
149 views 1 minuten leestijd

glucksThe Glücks komen uit de Belgische kuststad Oostende en zegt zelf zich op te houden in de driehoek tussen The Cramps, The Stooges en Thee Oh Sees. De hele band bestaat uit Tina op drums en Alex op gitaar. Op hun debuutalbum Youth On Stuff zingen beiden, soms om de beurt, soms samen.
Als tweepersoonsband verwacht je gelijkenissen met the White Stripes of Royal Blood , maar in die richting moet je The Glücks niet gaan zoeken. Denk eerder aan de Jon Spencer Blues Explosion of The Fuzztones. Met een heerlijk overstuurde gitaar en lekker veel galm op de stemmen, waardoor je soms nauwelijks kan uitmaken wie zingt, maakt deze Belgische band garagepunk die zo energiek is als Peter Pan Speedrock en die zo rammelt als The Mummies, met daarover een retro-sausje.
Hoogtepunten op Youth On Stuff zijn o.m. Cucucool, het dreigende Kill The King, het energieke Brand New Gun, het drammerige Sick City en het magistrale The Drugs Won’t Work. Maar ook de andere tracks bulken van de tomeloze energie en drijven op het perfecte samenspel tussen de twee bandleden. Youth On Stuff is rock ‘n roll met een punk-attitude die gewoon altijd rechtdoor gaat, nauwelijks omkijkt en blijft gaan.
 
Live belooft deze band telkens een feestje te brengen. Dat kan je later dit jaar gaan checken in Rotterdam (30 september), Hoorn (8 oktober), Groningen (22 oktober) en Den Haag (29 oktober).
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00