Home » The Mission – Another Fall From Grace

The Mission – Another Fall From Grace

door Edwin Knip
322 views 2 minuten leestijd

the-mission-another-fall-from-graceEen juweeltje uit de gothic hoek, de missing link tussen First And Last And Always van The Sisters Of Mercy en God’s Own Medicine van The Mission. Althans, volgens Wayne Hussey, oprichter van de band, en nog steeds aanwezig.
Eind 1985 verlaten Wayne Hussey en Craig Adams de band The Sisters Of Mercy om The Mission op te richten. Er wordt getoerd met The Cult en de eerste twee singles halen de eerste plek in de Engelse alternatieve hitlijsten. En dat is pas het begin. De band brengt een lange lijst met albums uit, en een nog langere lijst met singles. De grootste hit is in 1988 Tower Of Strength, afkomstig van het album Children. Er zijn diverse wisselingen in de bezetting, en er is zelfs een afscheidstoer. Nu is er een nieuw album, en het klinkt allemaal weer heerlijk vertrouwd. Donker en mysterieus komen de nummers één voor één voorbij. Er zijn gastvocalisten die hun steentje bijdragen, zoals Gary Numan, Evi Vine, Martin Gore (Depeche Mode), Ville Val (HIM) en Julianne Regan (All About Eve).
Blood On The Road is een nummer met hitpotentie, net als het reeds als single uitgebrachte Met-Amor-Phosis. Lekker in het gehoor liggende melodielijnen en een stem die na al die jaren nog steeds klinkt als vanouds. Het album duurt ruim zestig minuten en bevat twaalf nummers. Elk nummer is een feest van herkenning voor de liefhebber, ondanks dat het allemaal nieuwe nummers zijn, klinkt het vertrouwd en is er de eigen sound van The Mission. Minimalistisch, maar toch genoeg volume en power, de nummers zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit.
Op dit moment toert de band door Europa, met op 31 oktober een optreden in Utrecht. Voor degene die nog geen kaartje heeft, is het pech hebben, want het concert is al weken stijf uitverkocht. En terecht, er staat toch een band van wereldfaam op het podium. En wat een geweldig album is dit!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00