Home » The Move – Shazam (Esoteric Recordings / Cherry Red remaster)

The Move – Shazam (Esoteric Recordings / Cherry Red remaster)

door Xander Pas
521 views 2 minuten leestijd

Voordat Roy Wood samen met Jeff Lynne The Electric Light Orchestra zou oprichten was daar The Move. In 1970 bracht de Britse band haar tweede album, getiteld Shazam, uit op het Regal Zonophone label. Volgens velen het beste album wat de band maakte. Dit album geeft het talent van Roy Wood mooi neer zonder overschaduwd te worden van het herkenbare geluid dat Jeff Lynne de band een album later bracht.

Shazam is inmiddels een waar collector’s item en originele exemplaren zijn onbetaalbaar. Gelukkig is daar het Esoteric Recordings label, die samen met Cherry Red een nieuwe vinyl uitgave presenteren. Opnieuw geremastered in de Abbey Road studio, het is niet duidelijk of dit een half-speed remaster is en of de originele tapes nog bestaan en zijn gebruikt. Ik ga er in dit geval even van uit dat deze wel zijn gebruikt. Er lijkt geen gebruik te zijn gemaakt van noise reduction en het geluid klinkt helder en fris. Het is bijna alsof je het album voor het eerst opnieuw hoort.

Een rijk en vol instrumentaal geluid zonder het overschaduwen van de vocalen, verzorgd door Roy Wood, Carl Wayne en Rick Price. Met name Cherry Blossom Clinic Revisited bevalt me erg goed in deze mix en geeft dingen weer die ik nog niet eerder goed had gehoord. Een goed dynamisch bereik en erg gedetailleerd maakt dit een waardige heruitgave en goed alternatief op het inmiddels dure origineel.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00