Home » The Murlocs – Rapscallion

The Murlocs – Rapscallion

door Edwin Knip
297 views 1 minuten leestijd

Het nieuwste album van de Australische band The Murlocs bestaat uit een mengeling van psychedelische rock en garage.

De band wordt in 2010 opgericht door zanger Ambrose Kenny-Smith in Ocean Grove, Australie. De huidige line-up bestaat uit vijf muzikanten die vol overgave twaalf nieuwe nummers presenteren op dit nieuwe album. Het is het meest stevige album van de band tot nu toe.

Het album leest als een goed boek over opgroeiende jeugd. De teksten zitten boordevol buitenbeentjes, tienerzwervers, kleine criminelen, autokerkhof bewoners en passanten van vrachtwagen stopplaatsen. Het album staat vol pakkende nummers, Bobbing And Weaving, Bellarine Ballerina, het zijn lekker in het gehoor liggende nummers. Korte stevige gitaarakkoorden worden gecombineerd met goede verstaanbare zang.

Titels als The Royal Vagabond, Virgin Criminal en Growing Pains maken duidelijk wat de onderwerpen zijn van de nummers. De inspiratie voor de nummers wordt voor een groot deel uit de eigen jeugd gehaald. Kenny-Smith geeft aan dat hij zodra hij kon het huis uit was, en dat vormt jaren later een mooie basis voor een uitstekend album.

Een goed album met sterke teksten, uitgevoerd door een goed op elkaar ingespeelde band. Een band die overigens bestaat uit muzikanten die zich ook in andere bands bewegen, een echte artiest zit nooit stil nietwaar. Voor liefhebbers van garage rock met psychedelische randjes is dit aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00