Home » The Optimist In Me – Window In The Sky

The Optimist In Me – Window In The Sky

door Maurice van der Zalm
842 views 2 minuten leestijd

Ik ben altijd verheugd wanneer ik bericht krijg van een band die het niveau van de oefenruimte is ontstegen en muziek uitbrengt met een professioneel geluid dat de (inter)nationale standaard haalt. Voorbeelden zijn er genoeg te noemen zoals Another Now, Distant, Changing Tides, Reformist of Inhalo. De alternatieve Nederlandse rockband The Optimist In Me kan aan het rijtje toegevoegd worden.

Met Windows In The Sky levert TOIM de tweede single af. Het is afkomstig van de EP You Should Smile More Often die 17 november het levenslicht zal zien via Mindful Music/The Orchard en geproduceerd is door niemand minder dan Caleb Bingham (ex FFDP) en Chris Clancy (Kataklysm, Evile, Machine Head).

Met voldoende aandacht voor de geestelijke gezondheid deze week in de media, zou deze single iedere dag gedraaid moeten worden in diezelfde media. Window In The Sky geeft je de positieve kracht en moed om niet op te geven, maar hulp te zoeken wanneer je dat nodig hebt. Een boodschap die niet vaak genoeg uitgedragen kan en moet worden.

Het geluid van TOIM is gestoeld op een stevige rockbasis, maar het zijn juist de rustigere stukken die het contrast duidelijk maken en daarmee Window In The Sky uiterst aantrekkelijk maken. Er is sprake van spanning, onvervalste rock en dat alles verwerkt in een fraaie melodie.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00